Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In het bosrijke Keerbergen woont de Roemeense familie Manea samen met hun 3 kinderen. Hun woning is een toonbeeld van charme. De vrouw des huizes heeft de woning met heel veel smaak ingericht. Ze respecteert daarbij de oude elementen van het huis en combineert deze met een moderne toets. Zo moest ook hun nieuwe Dovy-keuken aan deze voorwaarden voldoen: een landelijke stijl combineren met moderne elementen.

De jacht op een nieuwe keuken

De renovatiewerken van de familie Manea beginnen stilaan vorm te krijgen. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe keuken. Aangezien de familie van Roemeense oorsprong is, kennen ze de speciaalzaken niet zo goed. Even opzoeken op internet dus. Ze bezoeken enkele keukenzaken maar vinden er hun gading niet. Ze rijden wat rond, komen op de Brusselsesteenweg en passeren toevallig langs Dovy Herent. Ze besluiten om er eens binnen te stappen en het aanbod te bekijken. Keukenconsultant Jonas staat hen vriendelijk te woord en toont hen de vele mogelijkheden. Hij begrijpt vooral de bekommernis van de familie om de traditionele elementen in de keuken te behouden maar er toch een moderne toets aan te geven. Hij tekent de keuken uit op computer en het programma zet de tekening om in een 3D-bestand. Via een link krijgt de familie Manea het keukenontwerp thuisgestuurd. Samen met de kinderen kunnen ze het ontwerp nu thuis in alle rust bekijken op een computer, tablet of smartphone.

Klantgetuigenis ervaring met Dovy Keukens

De 3 kinderen hebben niet echt bijzondere eisen of voorkeuren wat de nieuwe keuken betreft maar alle beslissingen die de familie Manea neemt, zijn wel met de kinderen in hun gedachten. Zo kiezen ze bijvoorbeeld voor lage kasten zodat de kinderen zelf een bord of lepel kunnen nemen. De onderste kasten in de kastenwand zijn zo ingericht dat ze makkelijk toegankelijk zijn voor de kinderen. De familie betrekt hen ook graag bij de dagdagelijkse dingen in de keuken, zoals de tafel dekken, meehelpen om eenvoudige gerechtjes te koken en nadien opruimen. Op die manier voelen ze zich betrokken en leren ze om zelfstandig te zijn.

Landelijke keuken

Diverse beperkingen maken het ontwerp niet makkelijk

Bij het ontwerpen van de nieuwe keuken moest de keukenconsultant rekening houden met meerdere zaken. Enerzijds zorgden de afmetingen voor een beperking: de keukenruimte is 8m lang maar slechts 3m breed. Een lange, maar smalle ruimte dus. Anderzijds wou de familie de lichtinval maximaal behouden. Alle elementen die de lichtinval beperkten, werden geweerd. Er moest bovendien ook nog rekening gehouden worden met 3 binnendeuren die in de keuken uitkomen, een raam en 1 dubbele deur naar het terras. Geen eenvoudige opdracht.

Combinatie van traditionele en moderne elementen

De keukenvloer in traditionele stijl heeft op zich een druk printpatroon. Dus moest de keuken zo eenvoudig mogelijk gehouden worden. Daarom koos de familie voor een neutrale grijze kleur. De keukenconsultant raadde aan om toch een klein accent in de keuken te voorzien door te kiezen voor het model Provence 10, dat is een keukenmodel in fineer eik met verticale planken om de 10 cm. Door er een kleine, elegante deurknop aan toe te voegen, straalt de keuken één en al authenticiteit uit.

Landelijke keuken
Kastenwand in landelijke keuken

Een handige kastenwand

Op de plaats waar de kastenwand zich nu bevindt, daar was vroeger een deur naar een aparte ruimte. Tijdens de renovatiewerken werd al snel besloten om deze ruimte in te nemen als extra keukenruimte. Aangezien de familie Manea 5 gezinsleden telt, is er veel opbergruimte nodig. Dus krijgt alles een plaats in de lange kastenwand, zelfs de microgolfoven. Op die manier wordt hij aan het zicht onttrokken.

Extra brede laden

De smalle keukenruimte liet geen plaats voor een kookeiland. Daarom werd het kookgedeelte voorzien in een L-vorm. Op aanraden van de keukenconsultant koos mevrouw Manea resoluut voor extra brede laden. Ze bieden een mooi zicht op de inhoud en je kunt er veel potten en pannen in kwijt. Dit advies heeft mevrouw Manea zich nog geen moment beklaagd want elke dag koken voor een gezin van 5, dat vraagt om veel keukengerief en ook genoeg opbergruimte.

Landelijke keuken
Klantengetuigenis landelijke keuken

Oude en nieuwe spullen

Het gezin hecht veel belang aan traditionele waarden, aan familie en erfstukken. Daarom is het voor hen belangrijk om oud en nieuw te combineren in huis. Mevrouw Manea vertelt: “In Roemenië is het een traditie om oude erfstukken in ere te houden. Erfstukken herinneren je aan je familie, het zijn heel persoonlijke zaken die je van je familie hebt meegekregen en die je je leven lang in je hart koestert. Oude spullen kun je perfect combineren met een actuele Dovy-keuken. Kijk bijvoorbeeld naar de dampkap. Dat is een moderne dampkap in inox die perfect bij de landelijke keuken past. Zo geniet ik van de moderne technologie in combinatie met oude elementen. De oude ramen en deuren in onze woning moeten ook hun waarde blijven behouden. Ook zij mogen schitteren in de nieuwe keuken. Het is allemaal een kwestie van evenwicht. De juiste balans vinden tussen modern en klassiek, tussen oud en nieuw.”

Investeren in kwaliteit

Het is niet de eerste keuken van de familie Manea. Dus mevrouw wist al heel snel wat ze wou voor haar nieuwe keuken. “Een kwalitatieve keuken met een makkelijk te onderhouden werkblad!”, is het antwoord. “En liefst nog tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding”, voegt ze er met een knipoog aan toe. Heeft ze dat bij Dovy gevonden? “Jazeker! Voor ons was het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Dat was onze eerste prioriteit. Kwaliteit op het vlak van kastdeuren die jarenlang zullen meegaan, maar ook wat het werkblad betreft. Toen we onze oude keuken kochten, zaten we wat krap bij kas en dan telden alle details en elke euro. We hebben dan een goedkoop werkblad gekozen maar dat heb ik mij jarenlang beklaagd. Het eerste waar ik nu naar op zoek ging, was een degelijk werkblad. Zeker tijdens de pandemie wordt er meer thuis gekookt en dan is een onderhoudsvriendelijk werkblad een must. Op aanraden van onze keukenconsultant hebben we gekozen voor een werkblad in keramiek. En we hebben het meteen doorgetrokken naar de spatwand en de vensterbank zodat alles mooi op elkaar afgestemd is en makkelijk proper te maken.”

Klantgetuigenis ervaring met Dovy Keukens
Vaatwasser in landelijke keuken

Een tevreden klant

Het is bijna overbodig om te vragen of de familie Manea tevreden is met de Dovy-keuken. Mevrouw antwoordt al nog voor de vraag gesteld wordt: “We zijn absoluut tevreden met de nieuwe keuken. Alles wat we wilden, hebben we gekregen: kwaliteit, goed advies, begeleiding én een goede prijs. Alhoewel we die zelf wat bijgestuurd hebben. (lacht) Hoe we dat gedaan hebben? In functie van ons budget hebben we voorrang gegeven aan de kasten en het werkblad. Door te kiezen voor een ander, iets goedkoper huismerk hebben we op de toestellen kunnen besparen, zodat ik zelfs een XXL-vaatwasser kon kiezen. Wij zijn tevreden en hebben onze buren al uitgenodigd om – na de pandemie uiteraard - een kijkje te komen nemen en er samen een glas op te drinken. Wie weet bestellen zij op ons aanraden ook wel een nieuwe Dovy-keuken.”

Een leuke dieettip

Om het gesprek af te sluiten geeft mevrouw Manea nog een leuke tip mee om met succes te diëten. In de kastenwand bevindt zich de frigo en voorraadkast. Om te vermijden dat er te veel gegraaid wordt naar lekkere tussendoortjes heeft mevrouw Manea daar iets ludieks op gevonden: “Ik heb aan de handgreep van de kast boven de frigo en voorraadkast een decoratief kader opgehangen. Dat heeft een dubbele functie: enerzijds is het een decoratief stuk maar anderzijds helpt het mij ook bij mijn dieet want het hangt pal voor de frigodeur en voorraadkast. Als ik zin heb in een tussendoortje en naar de frigo ga, dan hangt het kader er vlak voor. Ik moet het dus eerst wegnemen voordat ik in de frigo kan. Op die manier denk je twee keer na voordat je naar iets lekkers graait en na enkele weken is het resultaat ervan zichtbaar op de weegschaal. (lacht)”.

Klantgetuigenis ervaring met Dovy Keukens

Andere klantgetuigenissen