Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Frontlaminaat

Wat is laminaat?

Keukenkasten in laminaat zijn veel sterker dan in melamine. Als je twee plankjes hard tegen elkaar slaat – het ene afgewerkt met laminaat, het andere met melamine – dan zitten er diepe groeven in het plankje met melamine, terwijl het plankje met laminaat geen enkel krasje vertoont.

Dit is een goed voorbeeld van het verschil in stevigheid naar afwerking van uw keuken in laminaat of melamine.

Voordelen laminaat

  • Beter bestand tegen stoten dan melamine
  • Slijtvast en krasbestendig
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Prima beschermd tegen veelvuldig potten en pannen uit de kast halen.
  • Steviger en dikker dan melamine (0.8mm > 0.1mm).

Laminaatkeukens zijn bij Dovy nog altijd verkrijgbaar, maar ze krijgen nu het gezelschap van een nieuwe uitvoering: frontlaminaat.

Wat is frontlaminaat?

Bij frontlaminaat zit de afboording van de kastdeuren tussen de laminaatlagen van de voor- en achterzijde. Het fijne donkere lijntje is dus nog aanwezig, maar je ziet het niet meer als je een kastdeur frontaal bekijkt. Daardoor krijgt de keuken een zeer strak design en een architecturale look. De machines voor het procedé zijn door Dovy ‘in-house’ ontwikkeld.

Het nieuwe frontlaminaat kan worden toegepast bij alle effen kleuren in de modellen Toronto, Elegance, Genval, Tipon en Design. Deze keukens hadden al een moderne uitstraling maar met frontlaminaat krijgen ze een niet te evenaren, luxueuze look. Een uiterst kwalitatieve afwerking, enkel en alleen bij Dovy Keukens!

Kerngekleurd frontlaminaat

Bij kerngekleurd frontlaminaat is de kern tot in de massa gekleurd, zodat zelfs het donkere lijntje niet meer zichtbaar is, ook niet van opzij. Kerngekleurd frontlaminaat is beschikbaar in 9 kleuren: 'Kiezelgrijs', 'White Core', 'Light Grey', 'Zand Beige', 'Cashmere', 'Crema', 'Zijdegrijs', 'Warm Wit' en 'Taupe'.