Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Meubelpanelen met hoge densiteit

Meubelpanelen met een densiteit van 740 kg/m³

Hoe worden onze keukenkasten gemaakt?

Onze keukenkasten worden volledig op maat gemaakt, en dit dankzij onze jarenlange vakmanschap en geavanceerde technologie. De keukenkasten worden gemaakt van meubelpanelen die Dovy aan de buitenkant nooit afwerkt met het broze melamine, maar altijd met laminaat: het sterkste materiaal dat hiervoor bestaat.

De densiteit bepaalt de kwaliteit

De binnenkant van meubelpanelen kan erg verschillend zijn en dat is niet met het blote oog zichtbaar. De densiteit van een meubelpaneel bepaalt de kwaliteit: hoe hoger de densiteit, hoe steviger het meubelpaneel. Hoe meer vezels per m³ een meubelpaneel bevat, hoe steviger het paneel en dus hoe beter. Er bestaan op de markt meubelpanelen met een densiteit van slechts 150 kg/m³. Deze meubelpanelen bevatten dus weinig vezels en er zit veel lucht tussen de vezels. Als deze vezels samengeperst worden, dan wegen ze slechts 150 kg/m³. Andere keukenbouwers gebruiken meubelpanelen met een densiteit van 450 kg/m³. In deze meubelpanelen bevinden zich dus meer vezels en minder lucht dan de panelen van 150 kg/m³.

Dovy gebruikt altijd meubelpanelen met de hoogste densiteit die er op de markt te verkrijgen is: 740 kg/m³. Dat betekent dus dat het meubelpaneel heel veel vezels bevat met praktisch geen lucht ertussen. Als deze vezels samengeperst worden, dan wegen ze per m³ 740 kg. Een Dovy-kast is dus gemaakt met de allerbeste materialen die veel gewicht kunnen dragen én die hun stevigheid behouden voor vele jaren.

Densiteit is niet hetzelfde als pressing

Sommige keukenbouwers spreken over 'pressing'. Maar opgelet! Pressing is niet hetzelfde als densiteit. Met pressing wordt aangeduid met hoeveel kracht de vezels van een meubelpaneel op elkaar worden geperst. De kracht die op een meubelpaneel uitgeoefend wordt, wordt eveneens uitgedrukt in kg/m³, vandaar dat er verwarring kan ontstaan. De hoeveelheid kracht die gebruikt wordt om een meubelpaneel te persen, geeft echter geen enkele informatie over de stevigheid van dat meubelpaneel. Het geeft enkel informatie over de perskracht. De consument heeft daar geen boodschap aan. Beter is om de densiteit van een meubelpaneel te vergelijken.

Lees hier meer over onze oerdegelijke constructie.