Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Rondom laminaat aan de buitenkant

De degelijkheid van laminaat in je keuken

Dovy werkt uitsluitend met hoogwaardig laminaat. Zo worden elke kastdeur, elke kastplank en elke lade verstevigd met een sterke laag laminaat van 0,8 mm dik. Dat maakt je keuken veel stootvaster en veel beter bestand tegen water en warmte dan het flinterdunne laagje melamine (slechts 0,1 mm dik!) van veel andere keukenfabrikanten.

De voordelen van laminaat

Kies je voor een keuken met rondom laminaat, dan kies je voor:

  1. een stootvaste en stevige keuken: slijtvaste laminaatlaag van 0.8 mm bovenop een stevige meubelplaat
  2. hygiëne: laminaat is gemakkelijk in onderhoud
  3. kleurkeuze en structuren: houtstructuren, steen, effen kleuren,... een waaier aan kleuren
  4. kleurvast laminaat: laminaat verkleurt niet, ook niet na vele jaren intensief gebruik
  5. frontlaminaat: bij frontlaminaat zit de afboording van de kastdeuren tussen de laminaatlagen aan de voor- en achterzijde. Het fijne donkere lijntje - hét kenmerk van oerdegelijk laminaat - is er nog wel maar is niet meer zichtbaar als je de kastdeuren frontaal bekijkt
  6. kerngekleurd frontlaminaat: laminaat dat tot in de massa gekleurd is. Hierdoor is het fijne donkere lijntje helemaal niet meer zichtbaar, niet frontaal en ook niet van opzij. Dit materiaal geeft je keuken een strak design en een architecturale look.

De binnenkanten van de keukens worden afgewerkt met glanzend laminaat en een afboording rondom rond in kleurvast laminaat. Glanzend laminaat aan de binnenkant is zeer makkelijk in onderhoud.

Wij raden je aan om zeker te kiezen voor een keuken afgewerkt met laminaat in plaats van melamine, omdat melamine zeer dun is (0.1 mm) en dus veel sneller een deuk kan krijgen of slijtage vertonen.