Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Opberglades

We wonen steeds kleiner, maar willen toch een grote keuken met een volledige kastenwand en een ruim kookeiland. Dat lukt niet in elke ruimte. Hoe kan je zoveel mogelijk plaats besparen om zoveel mogelijk opbergruimte te behouden?

Moderne zwarte keuken- Model Design - Uittrekbaar hoeksysteem

1. SLIMME HOEKKASTEN

Bergruimte heb je nooit te veel. Er bestaan tal van slimme oplossingen die je toelaten om elke vierkante centimeter kastinhoud optimaal te benutten. In de meeste keukens wordt de ruimte in hoekkasten niet optimaal gebruikt wegens moeilijk bereikbaar. Dankzij uitzwenkbare systemen en draaiplateaus hoef je je niet in bochten te wringen om iets uit de onderste kast te halen. Zo kan je de volledige ruimte van de hoekkast benutten. De inhoud draait je tegemoet en dankzij de antislipbodem verschuiven je producten niet bij het uittrekken van het plateau.

2. HANDIGE VOORRAADKASTEN

Als je in een kleinere keuken minder plaats hebt tussen de kastenwand en het kookeiland, kies dan voor een kolomkast met 'Horizon Plus-deuren' die zijwaarts opengaan (bekijk de video: klik hier). Trek ze iets naar voren en schuif ze opzij. Als je beide deuren tegelijkertijd naar voor trekt en opzijschuift, krijg je een volledig overzicht van de inhoud van de kast.

Je kan ook opteren voor een hoge voorraadkast die bijna tot aan het plafond reikt. De producten die je regelmatig nodig hebt, zet je in de rekken aan de deur. De producten die je minder vaak gebruikt of als reserve houdt, plaats je op de legplanken. Op de plaats waar de rekken in de kast passen, zijn de legplanken iets minder diep. Op die manier blijft de inhoud van deze legplanken overzichtelijker. Het systeem kreeg de naam 'Tandemside': je gebruikt de kast net als een tandem, met twee volwaardige kanten.

Voorraadkast Tandemside - warme frigo - Dovy Keukens
Moderne zwarte keuken met 'scarved' fineer eik - Model Design-Toronto - Een vernuftig systeem met uittrekbare laden

3. VOLLEDIG UITTREKBARE LADEN

Het is niet eenvoudig om iets terug te vinden op de legplanken van een propvolle voorraadkast. Laden zijn handiger, zeker wanneer ze volledig uittrekbaar zijn. Zo kan je de inhoud van de lade in één oogopslag overzien en optimaal benutten. Vergeet niet om gebruik te maken van binnenladen. Daarmee kan je de loze ruimte van een hoge lade efficiënt gebruiken. Er bestaan ook flexibele tussenschotten en indelingen voor binnenin de laden.

4. DO THE TWIST

Heel wat keukens kampen met een tekort aan stopcontacten. Wat hangt er bij jou allemaal aan de netstroom? Een koffiezetmachine, een blender, de broodrooster, een waterkoker… En waar moet je dan je smartphone of tablet opladen? De Twist lost het op. Het is een dubbel stopcontact met een toepasselijke naam: klik, twist en er verschijnen 2 stopcontacten. Klik, twist en na gebruik zijn ze terug verborgen. Het grote voordeel is dat je de Twist overal kan inbouwen op de gewenste plaats zonder dat hij veel ruimte inneemt. Door de geringe inbouwdiepte van 40 mm is dit stopcontact ideaal voor montage boven een lade of op het kookeiland.

'Let's do the twist' met dit stopcontact
Onderhoud keukenapparaten

5. COMBITOESTELLEN

Als je graag kokkerelt, dan heb je veel toestellen nodig in je keuken. Maar inbouwtoestellen nemen veel kastruimte in beslag. Een aparte heteluchtoven, microgolfoven en stoomoven, dat zijn al drie verschillende toestellen. Dus waarom niet kiezen voor een combitoestel? Met een combi-stoomoven kun je naast stoomkoken ook braden, bakken, stomen en zelfs grillen. Bovendien kun je de ovenfuncties combineren. Dubbel plezier dus met slechts één toestel.