Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Loïc zot van koken RTL - Raya mat lak
Afstellen BLUM scharnieren

Het afstellen van Blum scharnieren

Voordat je begint met het afstellen van de deuren van een kast, is het belangrijk dat de kast waterpas staat. Zo weet je zeker dat de deurtjes ook recht hangen wanneer je de kast verplaatst. Blum scharnieren hebben drie verstelmogelijkheden. Het verstellen van een Blum scharnier gaat door middel van het aan -of losdraaien van één van de schroeven op het scharnier.

Het uitschakelen van de softclose functie

De softclose functie van een potscharnier van Blum is eenvoudig te deactiveren. Dit kan handig zijn bij kleine en lichte deuren. Het uitschakelen van één scharnier op kleine en lichtgewicht deuren zorgt voor dezelfde softclose snelheid als twee softclose scharnieren op zwaardere keukendeuren.

uitschakelen softclose

De demping kan met een schuifje in de kop van het scharnier aan- uitgezet worden. Na het uitschakelen van deze knop sluit je de kast en open je hem meteen daarna weer. Je zult zien dat er een deel in de pot van het scharnier gekanteld is. Dit betekent dat de softclose functie nu gedeactiveerd is.

Klapdeur

Afstellen van klapdeuren

Bij klapdeuren is het begrenzen in hoogte soms belangrijk om bijvoorbeeld niet tegen een plafond te stoten of zodat de klant de klapdeuren beter open en dicht kan doen.

Ook kunnen die systemen zo geregeld worden volgens de zwaarte van de deur zodat deze in elke positie blijft staan.

Bijregelen van vouwklapdeuren

Bij vouwklapdeuren kunnen deze ook in twee posities gebracht worden. Ook de zwaarte van de deur moet worden geregeld zodat de vouwklapdeur niet te bruusk opent.

vouwklapdeur afstellen