Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
quooker fusion round kokendwaterkraan

De nieuwste generatie kranen leveren naast gewoon koud en warm water ook direct kokend water met één draai aan de knop. Deze kokendwaterkranen zijn voor sommigen een luxe, voor anderen een onmisbaar item in hun keuken. Maar sowieso heeft een kokendwaterkraan meerdere pluspunten waar je niet naast kan kijken.

Wat is het?

Een kokendwaterkraan bestaat uit een kraan op je aanrecht en een boiler in de keukenkast onder de spoelbak. De boiler heeft een aansluiting op de koudwater- en elektriciteitsleiding en een inhoud tussen 3 en 11 L water, afhankelijk van de behoefte van jouw gezin. Je gebruikt dezelfde kraan voor kokend, warm en koud water. In de boiler wordt het water constant verwarmd tot maximaal 110°C, maar door een goede isolatie zijn de boilers best wel energiezuinig. Uiteraard is er gedacht aan de veiligheid dankzij een kindveilige bedieningsknop, antidrupsysteem en een dubbelwandige kraanuitloop waardoor de kraan niet heet wordt.

Meerdere voordelen

Het grootste voordeel van een kokendwaterkraan is ongetwijfeld tijdwinst. Een kop thee of soep is klaar in een oogwenk en de kooktijd van pasta of rijst wordt significant ingekort. Bijkomend voordeel is dat je plaats bespaart op je werkblad omdat je geen waterkoker meer nodig hebt. En het is een handige manier om in een vingerknip over kokend water te beschikken, je draait gewoon de kraan open. Wist je dat je de boiler van de kokendwaterkraan kan aansluiten op de koudwaterkraan, dan wordt koud water gemend met kokend water. Dat levert sneller warm water dan via je cv-ketel.

De finishing touch in je keuken

In een mooie keuken hoort ook een esthetische keukenkraan. Daarom combineren de fabrikanten functionaliteit met een elegant design. Kokendwaterkranen zijn er in alle maten, vormen en verschillende uitvoeringen. Je kiest de kokendwaterkraan die het best past bij jouw voorkeur en behoeften.