Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Werkblad in keramiek

Keukenwerkblad in keramiek

Keramiek is gemaakt van vloeibaar glas, porselein en kwarts dat op een zeer hoge temperatuur gebakken wordt. Het materiaal is zeer goed bestand tegen ultraviolet licht en verandert na verloop van tijd dus niet van kleur. Een werkblad in keramiek is ook zeer kras- en vlekvast, en ongevoelig voor huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters.

Voordelen keramisch werkblad

Keramische werkbladen zijn zeer hard en niet poreus, waardoor de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken gemakkelijk kunnen verwijderd worden.

Onderhoud van werkblad in keramiek

Voor het dagelijks onderhoud van een keramisch werkblad gebruik je Q-action met een sponsje. Verwijder de zeep met water en droog na met keukenpapier. Het is belangrijk om zeepresten te verwijderen, vooral bij de gepolijste versies. Afhankelijk van het type vlek, adviseren we het gebruik van enkele specifieke reinigingsproducten.

Lees meer over het onderhoud van keramiek

Kostprijs keramisch werkblad

Keramische werkbladen zijn het meeste krasbestendig, hittebestendig en vlekbestendig, maar ook de duurste materialen op de markt.