Thumbnail_web_loic.jpg
Geplaatst op 1 april 2021 18:20 in Dovy-nieuws

Ingrediënten (voor 4 personen)

150 g suiker

200 ml room

4 bananen

100 g suiker

4 eieren

zout

1 theelepel bakpoeder

150 g gesmolten boter

250 g bloem

200 g pecannoten

50 g boter

loïc's recept bananenbrood

Bereidingswijze

-Verwarm 150 g suiker in een pan op middelhoog vuur tot een lichte karamel.

-Verwarm 200 ml room gedurende één minuut in de magnetron.

-Schil 4 bananen.

-Plet 2 bananen met 100 g suiker.

-Voeg 4 eieren toe, een snufje zout en 1 theelepel bakpoeder.

-Klop goed voordat je 150 g gesmolten boter toevoegt en 250 g bloem.

-Voeg de hete room toe als de karamel licht en erg vloeibaar is en roer voorzichtig tot de suiker de room volledig heeft opgenomen.

-Haal van het vuur en voeg 200 g pecannoten toe, 50 g boter en een flinke snuf zout.

-Goed mengen en een beetje laten afkoelen.

-Giet de helft van het deeg in twee beboterde cakevormen.

-Giet een dun laagje pecannotenkaramel op het deeg en bedek met beslag tot de vormen voor tweederde vol zijn.

-Snijd de overige 2 bananen in de lengte door.

-Leg 2 halve bananen op het deeg, zet in de oven en bak gedurende 1 uur op 180 °C. Laat een beetje afkoelen voor gebruik.

Credits: Loïc Van Impe - www.loicfood.be

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.