Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Granietafdeling Dovy Keukens
Geplaatst op 20 februari 2023 12:00 in Dovy-nieuws

Dovy is de enige keukenfabrikant met een eigen natuursteenafdeling waar klanten hun keukenwerkblad mogen komen uitkiezen. De huidige afdeling voor natuursteen was te krap geworden. Te klein om veel natuurstenen platen te stapelen én ze in diezelfde ruimte ook te bewerken. Daarom bouwde Dovy in de aanpalende ruimte een hangaar van 6.500 m2 naast de fabriek in Roeselare. Deze nieuwe hangaar kan je ook bezichtigen tijdens een gratis bedrijfsbezoek. Je zal vast en zeker onder de indruk zijn!

Het nieuwe magazijn voor natuursteen

“Het nieuwe magazijn voor natuursteen en keramiek is opgebouwd uit 2 lagen boven elkaar”, vertelt Christian Devolder, verantwoordelijke voor de granietafdeling. “We kunnen 6 platen op een bok zetten en we hebben 600 bokken. De grote platen natuursteen staan op de lage bokken, de minder hoge platen zetten we er bovenop. In de nieuwe granietafdeling worden de bokken automatisch naar voor gebracht op een rolsysteem. De medewerkers moeten zelf geen granietplaten meer uithalen om te tonen aan de klant want alles is computergestuurd. Dat is nodig want een bok met natuursteen erop weegt al snel een 3.000 kg, dus moet alles wel automatisch geregeld worden.”

Natuursteenafdeling Dovy Keukens
Dovy Keukens granietafdeling

Verwerking van natuursteen

Christian vertelt vol enthousiasme verder: “We hebben 3 productielijnen. De robot weet aan de hand van de tekening welk stuk er op welke band moet komen. Graniet waar bijvoorbeeld een versterking in moet komen, komt op de eerste band terecht. In deze band zit een zaagmachine verwerkt, zodat de natuursteen automatisch gezaagd wordt terwijl de granietplaat op de band verder rolt. Ook de 2 kantenpolijsters zijn volledig geautomatiseerd. De computer weet wanneer een stuk graniet 1 of 2 bewerkingen nodig heeft.”

Waterzuivering bij Dovy Keukens

Helemaal in de hoek van de grote ruimte staat een zuiveringssysteem. Christian geeft meer uitleg hoe dat in zijn werk gaat: “Dat dient voor de zuivering van het vuil water. Het vuil dat in het afvalwater zit, bezinkt en komt via een trechtersysteem in grote zakken terecht die op hun beurt naar het containerpark gaan. Binnenkort installeren we ook nog een pers om het slijk samen te persen zodat het vuil nog compacter wordt.”

Dovy Keukens granietafdeling
Granietafdeling - natuursteen kiezen

Welk werkblad moet je nu kiezen?

“Ik krijg ook meer en meer de vraag van klanten: “Wat moet ik nu kiezen?” Daar kan ik echt geen antwoord op geven. Tijdens het bezoek vertel ik de klanten over de voor- en nadelen, geef tips en tricks in verband met het onderhoud, beantwoord ik al hun vragen en geef ik ook zoveel mogelijk informatie, maar uiteindelijk laat ik de keuze volledig aan hen over.”

Grootste granietverwerker keukenbladen in België

“Weet je, Dovy is de grootste en modernste granietverwerker van keukenbladen in België en dat is uniek. Daarom is een bezoek aan de fabriek in Roeselare een echte aanrader”, zegt Christian. “Tijdens de rondleiding loop je tussen de machines door, je ziet ze in werking en krijgt ter plaatse een professionele uitleg. Je ontdekt hoe een Dovy-keuken op maat gemaakt wordt, vanaf de sokkel tot de afgewerkte keuken. Je komt in de nieuwe granietafdeling en bekijkt live het bewerken van granieten werkbladen. Iedere bezoeker die dit bedrijfsbezoek al eens meemaakte, is er heel enthousiast over. En bovendien … het is gratis!”

Granietafdeling - natuursteen kiezen
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.