Recept moelleux lavacake
Geplaatst op 27 oktober 2021 14:22 in Dovy-nieuws

Ingrediënten voor 4 personen

100 gr. boter

100 gr. melkchocolade

3 eieren

50 gr. suiker

1 eetlepel bloem

25 gr. hele amandelen

25 gr. cacao

Zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

  1. Rooster de amandelen in een droge pan.
  2. Vet de vormen in en bestrooi ze met wat bloem zodat de moelleux na het bakken niet blijft kleven.
  3. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
  4. Smelt de boter met de melkchocolade.
  5. Klop de eieren los met 50 gr. suiker en een snufje zout tot alles bleek en schuimig is en de suiker volledig is opgelost.
  6. Doe de amandelen in de mixer met 25 gr. cacao en 25 gr. bloem.
  7. Meng de boter / chocolade met de eieren en voeg de droge elementen toe. Haal de droge ingrediënten door een zeef voor het beste resultaat.
  8. Giet het deeg in de vormpjes. Vul ze voor tweederde. Bak de moelleux 10 minuten op 220 ° C. Laat een minuut afkoelen voordat je ze ondersteboven draait en ze heel snel opeet.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.