Ingrediënten voor 4 personen
100 gr. boter
100 gr. melkchocolade
3 eieren
50 gr. suiker
1 eetlepel bloem
25 gr. hele amandelen
25 gr. cacao
Zout
Bereidingswijze
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
- Rooster de amandelen in een droge pan.
- Vet de vormen in en bestrooi ze met wat bloem zodat de moelleux na het bakken niet blijft kleven.
- Verwarm de oven voor op 220 ° C.
- Smelt de boter met de melkchocolade.
- Klop de eieren los met 50 gr. suiker en een snufje zout tot alles bleek en schuimig is en de suiker volledig is opgelost.
- Doe de amandelen in de mixer met 25 gr. cacao en 25 gr. bloem.
- Meng de boter / chocolade met de eieren en voeg de droge elementen toe. Haal de droge ingrediënten door een zeef voor het beste resultaat.
- Giet het deeg in de vormpjes. Vul ze voor tweederde. Bak de moelleux 10 minuten op 220 ° C. Laat een minuut afkoelen voordat je ze ondersteboven draait en ze heel snel opeet.