Zoals vorig jaar wordt in samenwerking met Stad Roeselare het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je in en rond De Keuken van Roeselare op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten.
Praktische info
Waar?
In en rond De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)
Wanneer?
Zaterdag 28 juni 2025 vanaf 11 u
Inschrijven
Inschrijven voor kookdemo's is wenselijk. Zie verder.
De toegang is volledig gratis.
De proevertjestoog
Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag & zondag van lokale Roeselaarse specialiteiten. Met verschillende partners die hun producten aanbieden is er voor ieder wat wils!
De giveawaytafel
Hou je klaar voor leuke cadeautjes van lokale smaakmakers.
Met dank aan Mulder Natural Foods, Paulig, Soubry en Zoutman.
Het kookdemo programma
Ellen Vauterin - Huiskok REO Veiling
Zaterdag 28 juni 2025 vanaf 11 u:
Smaak en kleur op het bord mee met het seizoen.
Ellen Vauterin, een gepassioneerde hobbykok uit Roeselare. Ze won de eerste verkiezing van Smaakambassadeur, een wedstrijd georganiseerd door het culinaire magazine Smaak.
Ellen houdt van experimenteren in de keuken en staat bekend om haar creatieve benadering van klassieke gerechten. Bovendien is ze de huiskok van REO Veiling en deelt ze via die weg haar passie voor voeding en smaak met anderen.
Schrijf je gratis in

Meesterbakker Kris Goegebeur
Zaterdag 28 juni 2025 vanaf 14 u 30:
Rodenbach bier in een tiktok tablet en een afternoon tea tartelette.
Kris Goegebeur, mijn stokpaardje is desembrood waar het vervaardigd wordt bij foodshop Nico en Katrien, cursussen brood, banket voor thuis bakkers en baksters in CVO CREO Roeselare, consulting en privéworkshops met o.a. FOODOO, en het opnieuw opstarten van het oergraan rode tarwe waarvan dit jaar de eerste broden zullen gemaakt worden.
Schrijf je gratis inBistro Le Nord
Zaterdag 28 juni 2025 vanaf 15 u:
Kabeljauw in hoisinsaus, afgewerkt met geroosterde aubergine, beurre blanc en chiliflakes.
In ons gezellig restaurant proef je de Frans-Belgische keuken met een moderne toets. Dagverse producten, bereid en gepresenteerd met oog voor detail.
Geniet 's middags van onze lunch of van onze aanrader het Gastronomische Chef's Menu. Enjoy!
Wij kunnen u ook van dienst zijn voor familie-personeel of andere feesten, onze aparte zaal is daar ideaal geschikt voor. Het terras met zicht op zee kan worden omgetoverd tot een luxe aperitiefterras. Menu's zijn altijd bespreekbaar.
Dimitris, Kelly, chef Steven en team
Schrijf je gratis in

Peter Van Asbroeck
Zaterdag 28 juni 2025 vanaf 16 u:
Heerlijke macaroni met tonijn, courgette en kaassaus.
Peter Van Asbroeck is sinds jaar en dag een bekend gezicht in het Vlaamse TV-landschap. Naast acteren en presenteren heeft Peter ook een grote passie voor koken. Die passie deelt hij heel graag op zaterdag 28 juni op het Muntplein en in De Keuken van Roeselare. Jij komt toch ook?
Schrijf je gratis inEl Grecco
Zaterdag 28 juni 2025 vanaf 16 u 30:
Yuvetsi, traditioneel Grieks stoofgerecht, rundvlees gekookt in tomatensaus met rode wijn, geserveerd met orzo-pasta
