Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
De Keuken van Roeselare
Geplaatst op 22 november 2021 16:07 in Dovy-nieuws

De Keuken van Roeselare wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. Het kan gebruikt worden als opnamestudio, maar ook als exclusieve evenementenlocatie. Het project is een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van Stad Roeselare.

Roeselare is de stad van smaak en voeding

Roeselarenaars houden van het goede leven en dat merk je. Onze lokale producten scheren letterlijk hoge toppen en de Roeselaarse gastronomie is er één van topniveau. Het is dan ook geen toeval dat Stad Roeselare haar link met voeding extra in de kijker wilde zetten tijdens de Week van de Smaak. Dat is elk jaar in november dé hoogmis van de eetcultuur met tal van leuke workshops, interessante lezingen, creatieve proefmomenten, sneukelroutes of culinaire tentoonstellingen. En in diezelfde maand opende De Keuken van Roeselare zijn deuren.

De Keuken van Roeselare logo
De Keuken van Roeselare

De Keuken van Roeselare

Om zich nog meer te profileren als stad van smaak en voeding bouwde Roeselare op De Munt de Keuken van Roeselare, een plek waar kookprogramma’s opgenomen kunnen worden of waar topchefs naar hartenlust kunnen experimenteren. Het werd een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van Stad Roeselare.

De eerste weken werd er druk overlegd over de noden en behoeften van alle betrokken partijen want iedere partij had zijn eigen wensen en ideeën. Al snel kwamen we tot een consensus en kon het interieurteam van Dovy aan de slag met het uittekenen van 2 ruime demokeukens.

Hedendaagse zwarte keuken met oude eik

Vlak aan de ingang bevindt zich een keuken in laminaat, bestaande uit een lange kastenwand en U-vormig kookeiland. De kastdeuren in het zwarte PerfectSense Topmatt laminaat worden gecombineerd met oude eik voor een warme toets en beide kleuren worden verder doorgetrokken in het kookeiland. Zowel boven de kastenwand als rond het kookeiland wordt er gewerkt met nissen die de luchtigheid en open structuur accentueren. De subtiele combinatie van kastdeuren met en zonder handgrepen zorgt voor een speelse toets. Het kookeiland kent een handige indeling van bestekladen en pottenladen.

De Keuken van Roeselare  zwarte keuken

De U-vorm werd speciaal bedacht zodat de chef een ruime werkzone heeft voor de voorbereiding én een praktisch ingerichte kookzone. De gasten genieten van een aperitiefje aan de ronde tafel op barhoogte terwijl ze het kookgebeuren van dichtbij volgen. Het werkblad van het kookeiland is in keramiek en heeft een uitgesproken moderne marmerlook. Om de keuken een kleurrijke toets te geven, werd hier en daar gewerkt met enkele accenten in terracotta en die kleur komt ook terug in de gezellige poefjes.

De Keuken van Roeselare witte keuken

Moderne witte keuken in frontlaminaat

In de ruime, witte keuken met servieskast kunnen heel wat bezoekers de kookdemo van dichtbij volgen. Rechts bevindt zich een ruime diepvries met koelkast ernaast en in het midden kan de chef – netjes op werkhoogte – gebruik maken van 3 combi-ovens. Dankzij de Quookerkraan is er onmiddellijk kokend, koud en warm water beschikbaar. Deze keuken in wit frontlaminaat werkt zich in de kijker door de vele opbergmogelijkheden voor de chef. Aan de achterzijde van het kookeiland bevinden zich ontelbaar veel pottenladen, al dan niet met ruime binnenladen.

Links zien we een nieuwigheid in het gamma: de servieskast in staal met helder glas. De binnenkant is in fineer eik met ingefreesde verticale LED-verlichting. Ideaal als opslagplaats voor de flessen wijn en bijhorende glazen of een decoratief element.

Aan de achterzijde van de witte keuken is er links een grote opbergruimte voorzien, inclusief koelcel. Rechts bevindt zich een kleine bijkeuken die gebruikt kan worden als er grote groepen langskomen. En aan alles is gedacht, zelfs een aparte ruimte met douche en make-up tafel.

De groentenboerderij

Achter de lange eet- en vergadertafel staat er langs de muur, tussen de twee keukens, een Urban Crop. Dat is een verticaal indoor systeem om groenten en kruiden te kweken. Het initiatief gaat uit van VABI, het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut uit Roeselare. Op drie verschillende hoogtes staan er bakken met kruiden en plantjes die groeien en bloeien dankzij het automatisch licht- en bewateringssysteem. Ideaal voor de chef om even langs te lopen en een handvol aromatische kruiden te plukken voor de afwerking van zijn “topgerechtje”.

De Keuken van Roeselare groenten
De Keukentafel

Jouw evenement in de Keuken van Roeselare

De Keuken van Roeselare is een ruimte die kan gebruikt worden voor allerlei initiatieven rond koken, smaak en voeding. TV-zenders en productiehuizen kunnen het gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor boekvoorstellingen of topchefs kunnen hier experimenteren met nieuwe creaties. Maar dit is ook een evenementenlocatie die voor speciale gelegenheden gebruikt kan worden.

Heb je binnenkort hoog bezoek dat je op een exclusieve locatie wilt ontvangen? Of wil je een productvoorstelling of kookdemo geven?

Informeer dan alvast door te mailen naar [email protected]

Het adres van deze unieke locatie: De Munt 36 - 8800 Roeselare

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.