Zoals vorig jaar wordt in samenwerking met Stad Roeselare het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je in en rond De Keuken van Roeselare op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten.
Praktische info
Waar?
In en rond De Keuken van Roeselare (Muntplein 36, 8800 Roeselare)
Wanneer?
Zondag 29 juni 2025 vanaf 11 u
Inschrijven
Inschrijven voor kookdemo's is wenselijk. Zie verder.
De toegang is volledig gratis.
De proevertjestoog
Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag & zondag van lokale Roeselaarse specialiteiten. Met verschillende partners die hun producten aanbieden is er voor ieder wat wils!
De giveawaytafel
Hou je klaar voor leuke cadeautjes van lokale smaakmakers.
Met dank aan Mulder Natural Foods, Paulig, Soubry en Zoutman.
Het kookdemo programma
Peter Desmedt met Thermomix en Santa Maria
Zondag 29 juni 2025 vanaf 14 u 30:
Diverse gerechten in de Thermomix met Santa Maria kruiden.


Ellen Vauterin - Huiskok REO Veiling
Zondag 29 juni 2025 vanaf 14 u 30:
Smaak en kleur op het bord mee met het seizoen.
Ellen Vauterin, een gepassioneerde hobbykok uit Roeselare. Ze won de eerste verkiezing van Smaakambassadeur, een wedstrijd georganiseerd door het culinaire magazine Smaak.
Ellen houdt van experimenteren in de keuken en staat bekend om haar creatieve benadering van klassieke gerechten. Bovendien is ze de huiskok van REO Veiling en deelt ze via die weg haar passie voor voeding en smaak met anderen.
Schrijf je gratis inMeesterbakker Kris Goegebeur
Zondag 29 juni 2025 vanaf 16 u:
Rodenbach bier in een tiktok tablet en een afternoon tea tartelette.
Kris Goegebeur, mijn stokpaardje is desembrood waar het vervaardigd wordt bij foodshop Nico en Katrien, cursussen brood, banket voor thuis bakkers en baksters in CVO CREO Roeselare, consulting en privéworkshops met o.a. FOODOO, en het opnieuw opstarten van het oergraan rode tarwe waarvan dit jaar de eerste broden zullen gemaakt worden.
Schrijf je gratis in

Chocolaterie 't Karakske
Zondag 29 juni 2025 vanaf 16 u 30:
Taart van karamelchocolademousse met frambozen crémeux.
Chocolaterie ‘t Karakske is een kleine ambachtelijke zaak. Een zaak waar alles nog handmatig gebeurt. Kwaliteit en smaak komen op de eerste plaats.
Opgericht in 2003 en ondertussen een begrip aan het worden in Roeselare en omstreken. Geert en Patricia werken met liefde voor de chocolade en dat proef en zie je in al hun producten.
Schrijf je gratis in