Ingrediënten (voor 4 personen)
150 g suiker
200 ml room
4 bananen
100 g suiker
4 eieren
zout
1 theelepel bakpoeder
150 g gesmolten boter
250 g bloem
200 g pecannoten
50 g boter

Bereidingswijze
-Verwarm 150 g suiker in een pan op middelhoog vuur tot een lichte karamel.
-Verwarm 200 ml room gedurende één minuut in de magnetron.
-Schil 4 bananen.
-Plet 2 bananen met 100 g suiker.
-Voeg 4 eieren toe, een snufje zout en 1 theelepel bakpoeder.
-Klop goed voordat je 150 g gesmolten boter toevoegt en 250 g bloem.
-Voeg de hete room toe als de karamel licht en erg vloeibaar is en roer voorzichtig tot de suiker de room volledig heeft opgenomen.
-Haal van het vuur en voeg 200 g pecannoten toe, 50 g boter en een flinke snuf zout.
-Goed mengen en een beetje laten afkoelen.
-Giet de helft van het deeg in twee beboterde cakevormen.
-Giet een dun laagje pecannotenkaramel op het deeg en bedek met beslag tot de vormen voor tweederde vol zijn.
-Snijd de overige 2 bananen in de lengte door.
-Leg 2 halve bananen op het deeg, zet in de oven en bak gedurende 1 uur op 180 °C. Laat een beetje afkoelen voor gebruik.
Credits: Loïc Van Impe - www.loicfood.be