Voor 4 personen
Ingrediënten
- butternutpompoen
- takje tijm
- el bruine suiker
- peper en zout
- olijfolie
- 800 g aardappelen
- sjalot, gesnipperd
- boter
- 500 g gemengd gehakt
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- el pompoenpitten
- el peterselie, gehakt
- 150 g parmezaan, geraspt
- takje salie

Kaassaus
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 500 ml melk
- 100 g emmentaler
- 100 g mozzarella, geraspt
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de tijm, bruine suiker, peper en zout over. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over en zet 15 minuten in de oven; roer halverwege om.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes; kook ze 5 minuten in gezouten water.
Fruit de gesnipperde sjalot in wat boter met olijfolie. Voeg het gehakt, de geperste knoflook, de pompoenpitten en peterselie toe. Bak het gehakt rul.
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een pan en strooi er de bloem over; roer tot een droge massa en blus al roerende met de melk. Laat even goed inkoken en roer er van het vuur de emmentaler en de mozzarella door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Leg op de bodem van een diepe, ingevette ovenschaal eerst de aardappelblokjes en de pompoenblokjes. Leg er het gehakt bovenop en giet hierop de kaassaus. Werk af met de parmezaan en de salieblaadjes. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder tot de bovenkant mooi kleurt. Serveer meteen!
Uit het boek
Easy@home van Ilse D'Hooge
