Schelvis met gestoomde groenten
In de Aziatische keuken worden complete maaltijden bereid door te stomen. In de westerse keuken stomen we meestal groenten, vis en vlees. Maar eigenlijk is het perfect mogelijk om ook aardappelen, rijst, couscous of eieren te stomen. Gestoomde groenten behouden hun beet en natuurlijke kleur. Vis in de stoomoven behoudt beter zijn textuur en valt niet uit elkaar. En als je rijst of couscous stoomt, zit er veel meer smaak en luchtigheid in. Probeer eens de schelvis met gestoomde groenten.

Ingrediënten voor 4 personen
- Schelvisfilet 600g
- Preiwitten 4
- Courgette 1
- Kerstomaten (in tro) 16
- Venkel (poeder) 1/2 kl
- Peper en zout
Bereiding
- Spoel de prei en snij in ringen. Spoel de kerstomaten en courgette. Snij de courgette in plakjes. Spoel de vis.
- Leg de prieringen, courgetteplajes en kerstomaatjes in een stoommand of ovenschotel. Leg de vis erop. Kruis met peper, zout en venkelpoeder. Stoom gedurende 10 à 12 minuten in een stoomoven.
- Haal uit de stoomoven en sprenkel er wat olie over, voeg een beetje verse kruiden toe. Lekker met gebakken aardappeltjes of brood.
Meer weten over koken met stoom?
Ontdek onze tips en alles wat je moet weten over koken met stoom.