Groene kool, parmezaanse kaas, eidooierzwam en gebrande ui
Terug van nooit weggeweest, Z-Mastercooks! Tijdens deze tiendelige reeks promoten de beste koks van ons land de Belgische gastronomie en demonstreren ze hun kookkunsten in een Dovy-keuken. Dit is het recept van Sylvester Schatteman.

Ingrediënten
- 1 witte kool, citroenolie en fleur de sel
- 1l volle melk, 400g gemalen Parmezaanse kaas en 14g kappa
- 200g eidooierzwam, 1 sjalot en peper, zoet
- 1kg ui, 1l groenten bouillon, peper en zout citroenrasp
Bereiding
Voor de kool
- de kool voor 2 à 3u op 250 tot 300°C in de oven garen
- fijne plakken snijden en marineren met citroenolie en fleur de sel
Crème Parmezaanse kaas
- alles samen aan de kook brengen, laten opstijven in de koelkast
- de massa fijn mixen tot een glad geheel
Eidooierzwam
- de champignons mooi goudgeel bakken in boter, afwerken met fijn gesnipperde sjalot
Bouillon ajuin
- afwerken met witte beukenzwam, gekonfijte citroenzeste, kruiden uit de moestuin en zoetzure uitjes.