Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Evelien is interieurarchitecte van beroep. Ze woont samen met haar vriend nabij Antwerpen en kocht een oud appartement in Koksijde om het compleet te renoveren en vervolgens te verhuren. Ze verkoos een samenwerking met Dovy en ging met het bedrijf in zee voor een volledige renovatie: van de inkomhal tot de keuken, van de leefruimte tot de badkamer en ook beide slaapkamers werden uitgerust met Dovy-materialen. Een gesprek met deze jonge onderneemster over het project dat haar nauw aan het hart ligt.

Volledig ingericht met Dovy-materialen

Op onze vraag waarom Evelien als interieurarchitecte met Dovy in zee gegaan is, antwoordt ze: “Dovy is in de volksmond gekend als een zeer kwalitatief bedrijf. Maar uiteraard ben ik niet over één nacht ijs gegaan om een partner te kiezen om mee samen te werken. Ik heb eerst mijn oor te luisteren gelegd binnen de sector. Daarna ben ik een toonzaal binnengestapt om zelf de kwaliteit te zien, te vergelijken en om de verschillende materialen te voelen. Dat is voor mij een heel belangrijke stap geweest in het project.”

“Ik wou werken met vrij neutrale kleuren. Wit voor de openheid, het ruimtelijk gevoel en hout voor een warme toets. Dat heb ik doorgetrokken in het ganse appartement want werken met dezelfde materialen straalt een zekere rust uit.”

Klantengetuigenis Lybaert
Klantengetuigenis Lybaert

Tips van een interieurarchitecte

Als interieurarchitecte weet Evelien als geen ander waarop ze moet letten bij de inrichting van een huurappartement. Ze deelt graag enkele tips met ons. “Er zijn een paar essentiële zaken die ik zou aanraden om te doen. Let op uw toestellen. Bijvoorbeeld een oven en een microgolf heb ik veranderd naar een combi omwille van twee redenen: ten eerste de prijs en ten tweede om ruimtebesparend te werken. Ik heb ook gekozen voor veel opbergruimte in de keuken zodat er geen overbodige kasten in de leefruimte staan. Op die manier oogt het geheel ruimer. En voor de rest, één woord dat eruit springt: onderhoud. Zorg ervoor dat alles heel makkelijk te onderhouden is: keukendeuren die gemakkelijk afwasbaar zijn, geen handvatten en een makkelijk te onderhouden werkblad en spatwand. En tenslotte is ook voldoende werkruimte belangrijk.”

Opvallende materialen zorgen voor speciale accenten

“In de keuken trekt vooral de lichtgrijze spatwand de aandacht. Het is een keramiek, dus makkelijk afwasbaar en heel onderhoudsvriendelijk. Datzelfde materiaal heb ik niet alleen in de keuken gebruikt, maar het komt ook terug als douchewand in de badkamer. En het geeft contrast met de witte badkamerkast en dito muurtegeltjes.”

“Ook het laminaat met houtnerfstructuur komt terug in het ganse appartement. In de tafel van de ontbijthoek, in de legplanken van de leefruimte en in de nis van de tweede slaapkamer. Laminaat is een sterk materiaal dat makkelijk te onderhouden is en de houtnerfstructuur geeft een warm gevoel.”

Klantengetuigenis Lybaert

“In de keuken daarentegen heb ik een werkblad gelegd in witte composiet. Het materiaal is hittebestendig tot 180° en het is een gesloten materie. Als mijn huurders eten klaarmaken met een pigment erin, dan moet ik mij geen zorgen maken dat de kleur erin dringt want het blijft een gesloten steenmassa.”

Klantengetuigenis Lybaert

Praktische laden

“Voor de indeling van de onderkasten heb ik gekozen voor brede laden met binnenladen zodat je potten en deksels makkelijk kan opbergen. Er is ook een kolomkast met voorraadladen aanwezig. Die is super praktisch omdat je de laden volledig kan uittrekken en dankzij de glazen voorkant heb je een mooi zicht op de inhoud.”

Blinkende binnenkanten

Een kenmerk van een Dovy-keuken is dat de binnenkant uitgerust is met blinkend laminaat. We vragen aan Evelien of zij daar de voordelen van inziet. “Jazeker,” antwoordt ze zonder aarzelen. “Weet je, één van de eerste dagen dat mijn vriend en ik in het appartement verbleven, is mijn fles olijfolie omgevallen. Normaal gezien zou dat direct een vlek vormen in de kast, maar dankzij het blinkend laminaat was dat met een vodje direct weer weg.”

Klantengetuigenis Lybaert
Klantengetuigenis Lybaert

De prijs/kwaliteitsverhouding

“Een volledig appartement inrichten met Dovy-materialen, zorgt dat niet voor een redelijke hap uit je budget, Evelien?” “Dat valt goed mee, vind ik. Als je zou samenwerken met een schrijnwerker, dan kom je quasi op dezelfde prijs uit maar de kwaliteit van de Dovy-materialen steekt er voor mij met kop en schouders bovenuit. De binnenkant in glanzend laminaat, de vormvaste sokkel, het maatwerk tot op de millimeter, de materialen… dat kun je allemaal niet met de hand afwerken, daarvoor moet je over de juiste machines beschikken. Ik ben heel tevreden en zou opnieuw voor Dovy kiezen als ik een nieuw project aanpak.”

Andere klantgetuigenissen