Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

“Creëer een nieuwe keuken die overeenstemt met de spirit en het concept van het huis.” Dat was de vraag van een klant aan de Dovy-keukenconsultant. Met als extra uitdaging om een harmonie te bereiken tussen de gebruikte materialen buiten en binnen. De klant wilde een keuken met karakter die haar persoonlijkheid weerspiegelt en bij haar past. Geen eenvoudige opdracht, maar Dovy bracht die perfect tot een goed einde.

Industriële keuken in een landelijke omgeving

Actieve boerderij

De woning van de klant is een actieve boerderij met veel steen en ruwe materialen in een landelijke omgeving. In eerste instantie was het nodig om de juiste kleuren en een kleurenharmonie te vinden zodat de keuken zich volledig in de woning integreert. Omdat de klant met zwart werkte voor de raamkozijnen en zichtbare zwarte ijzeren balken, zelfs aan de buitenkant van het huis, moest de keuken in dit concept passen. De keuze viel op zwart in combinatie met laminaat in een houtlook.

Zwart en hout

De uitdaging bestond erin om de juiste balans te vinden tussen het laminaat met houtlook en het gebruik van zwart. Te veel zwart zou het geheel te donker maken en te veel hout zou ook niet mooi zijn. Door beide ovens iets naar voor te brengen en ze te bekleden met zijpanelen met een houtlook, bracht de ontwerper het hout opnieuw naar voren en wordt het geheel van de zwarte kolomkasten verzacht. Zo wordt het evenwicht tussen zwart en hout goed gerespecteerd voor een perfecte harmonie.

Industriële keuken in een landelijke omgeving
Industriële keuken in een landelijke omgeving

Overal omkadering

Om het geheel visueel tot in de puntjes af te werken, koos de ontwerper ervoor om telkens met een omkadering te werken. Let op de houtkleur rondom de zwarte kolomkasten, de houtkleur rondom beide zwarte ovens, de omkadering met zwarte natuursteen rond de onderkasten tegen de muur en de omkadering met zwarte natuursteen rond de kast aan het eiland. Zelfs de zwarte dampkap is omkaderd door de legplanken in houtlook.

Smeedijzeren kader

Om de industriële look compleet te maken, koos de ontwerper voor een zwarte dampkap die ingewerkt zit in een smeedijzeren constructie met legplanken in laminaat met houtlook. Dat geeft een open gevoel en zorgt tegelijkertijd een ruwe, stoere aanblik. Enkele groene plantjes verzachten het ruige karakter.

Industriële keuken in een landelijke omgeving
Industriële keuken in een landelijke omgeving

Zorgvuldig doordacht

De keukenconsultant creëerde voor de klant een originele keuken qua ontwerp (de ovens, de dampkapconstructie, de achterwand in smeedijzer, de weloverwogen combinatie van matzwart en een warme houttint, de omkaderingen). Haar keuken werd tot in de kleinste details doordacht en grondig bestudeerd om ervoor te zorgen dat alles perfect is. De ontwerper heeft niet alleen gekeken naar het uiterlijk, maar is nog verder gegaan in het ontwerp door stap voor stap tot in de details te werken en vervolgens al deze stappen samen te voegen tot een complete keuken die echt harmonieus en zorgvuldig doordacht is, compleet op maat gemaakt en 100% volgens de smaak van de klant. Dat is pas vakmanschap!

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen