Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Met een klein budget van 170.000 euro waren Bianca en haar zoon Jitse al vijf jaar op zoek naar een geschikte woning met 2 slaapkamers en een kleine tuin in Lanaken. Helaas zonder resultaat. Daarom vroeg Bianca hulp aan het team van ‘Blind Gekocht’. Ook voor makelaar Béa werd het een helse zoektocht, ze lanceerde zelfs oproepen via de pers, flyers en op de radio. Maar eind goed, al goed. Béa kocht voor het duo een op te knappen woning en het Dovy-team installeerde er een pracht van een keuken met Engelse cottage-uitstraling.

Bekijk hieronder de keuken voor en na.

Na Voor

Een enkelwandige keuken

Bianca is geen keukenprinses en gaat nog bijna dagelijks eten bij haar ouders in de buurt. Daarom was haar verlanglijstje kort en ze gaf aan dat ze al blij zou zijn met een kitchenette. In de beperkte ruimte werd de oude keuken volledig afgebroken en vervangen door een gebruiksvriendelijke nieuwe keuken. De interieurarchitect koos resoluut voor een enkelwandige keukenopstelling. Hier zijn de loopafstanden tussen het spoel- en kookgedeelte en de koelkast klein, zodat koken makkelijk wordt. Het kookgedeelte staat centraal, links ervan bevindt zich het spoelgedeelte en rechts de koelkast. Om het geheel luchtig te houden werden er geen hangkasten voorzien, enkel een lage kolomkast.

Blind Gekocht Lanaken
Blind Gekocht Lanaken

Geen zichtbare toestellen zorgt voor rust

In de nieuwe keuken van Bianca zijn er – behalve de kookplaat – geen toestellen zichtbaar. Links onder de spoelbak is er plaats voorzien om later een vaatwasser in te bouwen. De microgolfoven werd gerecupereerd en samen met de koelkast weggewerkt achter de deur van de lage kolomkast. Dat zorgt voor rust in de keuken en een nette, cleane uitstraling.

De Engelse cottage-stijl

Bianca houdt van de Engelse cottage-stijl en wenst een keuken met een landelijke uitstraling en basiscomfort. Daarom koos interieurarchitect Bart voor het keukenmodel Sorento: kastdeuren met panelen die warm wit gelakt zijn. De handgrepen kregen een speelse toets in een warme goudkleur en matchen perfect met de kraan.

Blind Gekocht Lanaken
Blind Gekocht Lanaken

Voldoende opbergruimte

Een kleine keukenruimte moet uiteraard praktisch zijn en daarom werd er links en rechts van het kookgedeelte voldoende opbergruimte gecreëerd met maar liefst vier pannen- en pottenladen en een geïntegreerde besteklade. Onder het kookvuur is een kast voorzien met legplanken.

Werkblad in onderhoudsvriendelijk laminaat

Een werkblad in laminaat heeft een gesloten oppervlak, er kan geen vuil intrekken en het is dus zeer hygiënisch. Het is hard, duurzaam en beschikbaar in vele kleuren, zoals deze witte, steenachtige print die de landelijke uitstraling van de cottage-keuken extra accentueert.

Voor een levendige toets werd de spatwand afgewerkt met frisgroene tegeltjes. Deze Dovy-keuken verraste Bianca in zeer positieve zin, ze noemt het een droom die werkelijkheid wordt.

Blind Gekocht Lanaken

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen