Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Na een grote tegenslag gaat Linda op zoek naar een nieuwe woning in Antwerpen voor haar en haar zoontje Daan. Het team van ‘Blind Gekocht’ realiseerde haar droomwoning en dito keuken. Een stoere keuken die warmte uitstraalt. Een moderne keuken met een strak aspect. Een minimalistische keuken met een tijdloos design. Daar had Linda op gehoopt. En… al haar wensen werden ingewilligd.

Na Voor

Op zoek naar een nieuwe woning op de Paardenmarkt in Antwerpen

In januari 2018 waren Linda en haar toen 4-jarig zoontje Daan thuis in hun appartement op de Paardenmarkt in Antwerpen toen ze opgeschrikt werden door een helse gasontploffing in het gebouw. Gelukkig bleven ze allebei ongedeerd maar hun appartement was totaal verwoest. Daarom huurde Linda tijdelijk een appartement en kon de zoektocht naar een nieuwe woning van start gaan. Als alleenstaande moeder liep dat niet van een leien dakje en ze besloot zich in te schrijven om deel te nemen aan het programma ‘Blind Gekocht’ waar ze rekent op de hulp van makelaar Béa en interieurarchitect Bart.

Blind Gekocht Seizoen 3 Antwerpen
Moodboard Blink Gekocht Seizoen 3 Linda en Daan

Een stoere, warme keuken met een strakke look

Béa kocht voor haar een huis dat al gerenoveerd was, maar waar nog geen keuken in stond. Het was dus de taak van Bart om te weten te komen welke stijl Linda graag ziet en of deze stijl wel bij de woning past. Uit het moodboard van Linda bleek dat ze vooral houdt van een stoere keuken, met hout als hoofdmateriaal. Ze ziet heel graag een keuken met geblokte zijkanten, brede stijlen en pilaren. Als werkblad en spatwand verkiest Linda een marmerpatroon dat ook terugkomt in de living. Qua kleurkeuze geeft ze aan dat donkere grijstinten haar wel bevallen, warme houttinten, zachte natuurlijke kleuren met accenten in groen en messing in het interieur. Het was een uitdaging voor Bart om al deze elementen te combineren in een stoere, warme maar toch strakke keuken. Bij Dovy vond hij direct zijn gading.

Hippe L-keuken in Scandinavische stijl

Momenteel is de Scandinavische keukenstijl erg in trek en dat leek Bart wel een ideale keuken voor Linda. Deze stijl kenmerkt zich door zijn minimalistisch en tijdloos design, het gebruik van natuurlijke materialen, veel hout en wittinten gecombineerd met een donker element.

Omdat de water- en elektriciteitsaansluitingen al klaarlagen, opteerde Bart om hier geen wijzigingen door te voeren en de L-vorm van de keuken te behouden. De kolom- en onderkasten zijn uitgevoerd in fineer eik. Ze trekken alle aandacht naar zich toe omdat hout zorgt voor een warme sfeer in de keuken. De witte hangkasten in kerngekleurd frontlaminaat bieden een mooi evenwicht en stralen een gevoel van rust uit.

Blind Gekocht Seizoen 3 Antwerpen
Blind Gekocht Seizoen 3 Antwerpen

Geblokte zijkanten, brede pilaren en hout als hoofdmateriaal

Bart heeft goed geluisterd naar de wensen van Linda. De zijkanten van de keuken werden geblokt afgewerkt en tussen de kolomkasten en de onderkasten werd een pilaar geplaatst. Dat geeft de keuken een stoere look. En om het fineer eik nog beter tot zijn recht te laten komen, werd geopteerd voor een afwerking met de ‘scarved oak’-techniek. Hier worden horizontale markeringen aangebracht over de verticale houtstructuur. De markeringen zijn een soort van lichte zaagsneden of groefjes die zichtbaar zijn, maar praktisch niet voelbaar. Deze afwerking geeft de keukendeur een verouderde indruk, wat heel chic staat in combinatie met witte kastkeuren. Op de muurbank in fineer eik kan Linda enkele plantjes plaatsen voor een groene toets.

Praktische inrichting

Onder het kookgedeelte bevinden zich twee pottenladen en een binnenlade. Dat is handig om de kookpotten en pannen direct te kunnen uitnemen en op het vuur zetten. De kast onder de spoelbak heeft bovenaan een valdeur, ze valt gewoon open en de afwasspullen zijn direct uitneembaar. Onderaan is er een brede lade voorzien met een geïntegreerd afvalsysteem. Hier worden alle soorten keukenafval vooraf netjes gesorteerd.

Blind Gekocht Seizoen 3 Antwerpen
Blind Gekocht Seizoen 3 Antwerpen

Werkblad en spatwand in laminaat met marmerlook

Als je een blik op het werkblad en de spatwand werpt, dan zou je bijna zweren dat het uit een donkere marmersoort bestaat, maar niets is minder waar. Het bestaat uit laminaat met de look van marmer. De luxueuze uitstraling van marmer, maar met een aanzienlijk lager prijskaartje. En bovendien is laminaat zeer makkelijk in het onderhoud. Alleen maar voordelen dus.

Dat ergonomie in de keuken belangrijk is, weet Linda als geen ander. Elke dag bereidt ze een verse maaltijd voor haar en haar zoontje Daan. En dat doet ze liefst zonder rugpijn tijdens het koken. Daarom heeft Dovy de hoogte van het werkblad aangepast aan de lichaamslengte van Linda. Zo kan ze met alle gemak groenten snijden, in de potten roeren en achteraf een kleine afwas doen.

Alle verlangens zijn gerealiseerd

Linda is heel gelukkig met de nieuwe keuken. Ze heeft nu alles wat haar hartje begeert. Aan al haar verlangens werd tegemoetgekomen. De strakke vormgeving, de elegante maar toch stoere look en het robuuste karakter van de nieuwe keuken, dat alles heeft Dovy voor haar gerealiseerd. Samen met haar zoontje kan ze nu met een gerust hart een nieuwe toekomst opbouwen in deze prachtige woning.

Blind Gekocht Seizoen 3 Antwerpen

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen