Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Wanneer het leven je uitdaagt, is het belangrijk om je te omringen met zaken die veiligheid en comfort bieden voor jou en je gezin. Nadat Dagmar haar man verloor, stond ze alleen in voor de opvoeding en veiligheid van haar zoontje Louis. Hun nieuwe keuken moest een veilige haven worden waar moeder en zoon kunnen genieten van de kleine en grote momenten samen. Dus sloegen Extreme Makeover Vlaanderen en Dovy de handen in elkaar om van de nieuwe keuken het hart van het huis te maken.

Na Voor

Focus op veiligheid en onderhoudsgemak

De keuken van Dagmar was niet afgewerkt en er staken elektriciteitskabels uit de grond. Dat was een ernstig veiligheidsprobleem voor peuter Louis en dus de eerste prioriteit voor de keukenconsultant van Dovy. Dagmar wou ook een keuken die niet alleen mooi is om te zien, maar makkelijk in het onderhoud en dat is een kolfje naar de hand van Dovy.

Materiaal- en kleurkeuze

Het gebruik van laminaat heeft niet alleen esthetische voordelen. Het materiaal heeft een gesloten oppervlak, het is niet-poreus, hygiënisch én budgetvriendelijk. Daarom koos de keukenconsultant voor een kastenwand en een kookeiland in laminaat. Om kleurcontrast te steken, werden de bovenkasten uitgevoerd in fris wit laminaat en de onderkasten in laminaat met imitatie donkere eik. Dat deelt de ruimte optisch in twee delen en straalt moderniteit en gezelligheid uit. De donkere spoelbak en kraan passen perfect bij de donkere onderkasten. Bij het ontwerp van het kookeiland koos de keukenconsultant voor uniformiteit qua kleur. Het laminaat in imitatie eik natuur zorgt voor een harmonieuze, rustige uitstraling. Het eiland vormt op die manier één solide, stijlvolle blok en wordt het middelpunt van de keuken.

Extreme Makeover Merchtem - witte keuken donkere onderkasten en imitatie donkere eik
Extreme Makeover Merchtem - witte keuken donkere onderkasten en imitatie donkere eik

Geïntegreerde dampkap

Op het kookeiland ligt een inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap. Zo worden de kookdampen afgezogen op de plaats waar ze ontstaan: direct bij het kookveld en recht uit de kookpot, pan of grill. Deze nieuwe generatie van dampkappen staat voor compromisloze kwaliteit en een goede functionaliteit. De elegante look past perfect in een moderne keuken. Voor Dagmar was dit een geslaagde oplossing. De geïntegreerde dampkap is praktisch onzichtbaar, waardoor haar keuken er een stuk strakker uitziet én Dagmar kan nu met een gerust hart koken terwijl ze de kleine Louis in het oog houdt zonder een storende dampkap die boven het kookvuur hangt.

Logische opstelling

De opstelling van de kasten en het kookeiland werd ingedeeld op een manier die Dagmar toelaat om op een logische en efficiënte manier te werken. De bovenkasten zijn minder diep dan de kolomkasten om het hoofd niet te stoten tijdens het afwassen. De combi-oven werd op werkhoogte geplaatst en onder het kookvuur zijn er meerdere potten-, pannen- en bestekladen.

Extreme Makeover Merchtem - witte keuken donkere onderkasten en imitatie donkere eik
Extreme Makeover Merchtem - witte keuken donkere onderkasten en imitatie donkere eik

Goed doordacht

In deze goed doordachte keuken zijn zowel functionaliteit, gebruiksgemak als stijl prominent aanwezig. De keuze voor de makkelijk te onderhouden materialen, de indeling en de vernieuwde veiligheid maken deze keuken tot een uitmuntende ruimte waar Dagmar met haar zoontje veel tijd zal doorbrengen.

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen