Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Cédric en Anaïs (Antwerpen) zijn een creatief koppel en dat laten ze graag zien tijdens de verbouwingen in het tv-programma ‘Huis Gemaakt’. In het herenhuis in Antwerpen combineren ze authentieke elementen met een eigentijdse, moderne stijl. Dat is niet altijd naar de zin van de jury. Volgens hen krijgt de belle époque woning op die manier een modern tintje maar verliest ze een beetje aan originele charme. Maar toch zet het jonge koppel door en de Dovy-keukenconsultant ontwerpt voor hen een trendy keuken in een gewaagde abrikooskleur.

Na Voor

Creativiteit troef

In de Antwerpse herenwoning vallen de grote ruimtes meteen op. De hoge plafonds, bogen en deuren met glasinzet zijn authentieke elementen die absoluut in de smaak vallen bij Cédric en Anaïs. Ze besluiten dan ook om deze originele onderdelen te behouden en hun eigen creativiteit en ziel in de belle époque woning te leggen.

In de leefruimte accentueren ze de oorspronkelijke stijl met nieuwe moulures en behouden ze de marmeren accenten van de schoorsteenmantel. Ze combineren dit met eigen ideeën en geven er een moderne toets aan, zoals bijvoorbeeld de grote hoekzetel in een uitgesproken blauwe kleur.

Ze verrassen de andere kandidaten met een prachtig afgewerkte, hippe badkamer waarvan zelfs de jury stil wordt als ze langsgaat.

Dus verwacht de jury ook een gelijkaardige inzet tijdens de verbouwingen van de keuken. En dat ze hier opnieuw inzetten op creativiteit, blijkt uit de gewaagde kleurkeuze.

Huis Gemaakt Antwerpen
Huis Gemaakt Antwerpen

Een keuken in abrikooskleur

Het jonge koppel kiest resoluut voor een kleurrijke, maar toch zacht ogende keuken in een lieflijke abrikooskleur. Opnieuw een gewaagde, maar zeer geslaagde keuze, vooral in combinatie met een effen wit werkblad in composiet voor een frisse toets. Dat sluit volledig aan bij de hedendaagse keukentrends waarin pasteltinten opduiken zoals mintgroen, fjordgroen en abrikoos. Ze worden met elkaar gecombineerd, met een houttint ofwel met effen wit.

Praktische indeling van de keuken

De greeploze keuken in U-vorm is praktisch ingericht met diverse pottenladen met geïntegreerde binnenladen voor het bestek. De hoekkast beschikt over een uittrekbaar hoeksysteem op twee niveaus om veel keukengerief op te plaatsen. Dat is altijd handig want zo wordt de volledige hoekkast benut. En bovendien beschikt het systeem over een antislipbodem. De inhoud komt zo naar je toe terwijl alles mooi rechtop blijft staan.

In de hangkasten wordt het dagelijks servies opgeborgen. Achter de brede inductiekookplaat is een handige panoramische dampkap ingewerkt in het werkblad. Hier worden alle kookluchtjes direct bij de bron weggezogen en het glazen spatscherm belemmert het zicht naar de woonkamer niet tijdens het koken.

Huis Gemaakt Antwerpen
Huis Gemaakt Antwerpen

Smetteloos wit werkblad

Om de pastelkleur van de kastdeuren in laminaat extra tot haar recht te laten komen, kozen Cédric en Anaïs voor een effen wit werkblad in composiet. Het is een onopvallend, blank werkblad dat contrasteert met de drukke vloertegel en over heel veel kwaliteiten beschikt. Zo is een werkblad in composiet vlek-, kras- en zuurbestendig. Het is niet poreus en dus hygiënisch, gewoonweg perfect voor in keuken.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen