Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Esli en Silke kochten blind een woning in Zwevegem. Tijdens de renovatiewerken werd de steunmuur tussen de keuken en de leefruimte volledig afgebroken. Dat was een ware verademing want zo werden keuken en leefruimte omgevormd tot één mooi geheel. De nieuwe U-vormige Dovy-keuken is heel praktisch ingericht, met een zee aan opbergruimte.

Bekijk hieronder de keuken in voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht Zwevegem Keuken Dovy

Van een afgesloten keukenruimte naar een open leefkeuken

De keukenruimte in de woning in Zwevegem was op zich niet klein te noemen. Ze was tamelijk ruim met een groot venster en mooi zicht op de tuin. Maar de keuken zelf dateerde van vele jaren terug. In die tijd hechtte men blijkbaar weinig belang aan het esthetische aspect en werd er ook over ergonomie niet nagedacht. En vooral, de keuken was totaal afgesloten van de leefruimte. Dat is onpraktisch en helemaal uit de mode. De dag van vandaag is de keuken een echte leefkeuken geworden, een centrale ontmoetingsplaats die meer is dan alleen maar een plek waar gekookt wordt. Daarom liet interieurarchitecte Kelly de muur tussen de keuken en de leefruimte onmiddellijk verwijderen.

U-vormige keuken met opvallende kastenwand

Alle toestellen werden netjes verenigd in de kastenwand in laminaat met donkerbruine houtprint die direct in het oog springt. Rechts in de hoek de koel- en vriescombinatie, ernaast de oven en microgolfoven met boven- en onderaan nog extra opbergruimte voor de ovenschotels. De kastdeuren in wit laminaat zorgen voor een mooi contrast en het nodige evenwicht.

Blind Gekocht Zwevegem
Blind Gekocht Zwevegem

Ergonomie primeert in deze keuken

De toestellen werden op werkhoogte geplaatst en mooi binnen handbereik. Dat is handig als je een hete schotel uit de oven wilt nemen want zo hoef je niet hoog te reiken.

Met uitzondering van de kasten onder het spoelgedeelte, bestaan alle onderkasten uit brede, dubbele pottenladen met een besteklade binnenin. Esli en Silke gebruiken de bestekladen onder het kookgedeelte voor het opbergen van het bestek, spatels, kloppers en allerlei klein keukengerei. In de bestekladen onder het ruime werkblad bevinden zich kleine keukenspullen die weinig opberghoogte nodig hebben zoals kookboeken, pannenlappen of propere keukenhanddoeken.

Er zijn ook voorraadladen met glas aan de voorzijde voorzien. Hier wordt het dagelijks servies opgeborgen. Dankzij de glaspartij aan de voorzijde kan Silke duidelijk de inhoud overzien.

Muurbanken in lijn met de dampkap en de bovenkant van de ovens

Zowel de kookplaat als de dampkap erboven zijn praktisch onzichtbaar weggewerkt. Interieurarchitecte Kelly heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de dampkap te omhullen met wit laminaat en deze mooi te aligneren met de muurbankjes in dezelfde kwaliteit. Heb je gezien dat deze horizontale belijning perfect overeenkomt met de uitlijning van het bovenste keukentoestel? Daar is dus goed over nagedacht!

Blind Gekocht Zwevegem
Blind Gekocht Zwevegem

Onderhoudsvriendelijk werkblad in keramiek

Voor het ruime werkblad en de spatwand koos Kelly voor keramiek. Dat bestaat uit een mengeling van vloeibaar glas, porselein en kwarts die op zeer hoge temperatuur gebakken wordt. Daardoor is het zeer goed bestand tegen temperatuurwisselingen. Op dit werkblad mag Silke al eens een hete schotel neerzetten die rechtstreeks uit de oven komt. En een werkblad in keramiek verkleurt niet, is kras-, vlek- en zuurbestendig. Alleen maar voordelen dus.

De lichtgrijze kleur in combinatie met de witte kastdeuren geeft de keuken een natuurlijke uitstraling. Mooi, esthetisch én praktisch.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen