Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In Lotenhulle zijn Mila en Mathias aangenaam verrast bij het betreden van hun nieuwe woning. De veranderingen zijn groots en het resultaat is gewoonweg prachtig. Een combinatie van een landelijke stijl maar toch met een hedendaags accent. Een mooi samengaan van klassieke elementen met een moderne toets.

Handige keukenopstelling

Bij het indelen van de keukenruimte heeft de interieurarchitect rekening gehouden met de ‘keukendriehoek’. Tijdens het koken zijn ergonomie en gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. Daarom zie je de keuken best als een werkplek waar je zo min mogelijk afstand aflegt tussen de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Deze 3 elementen vormen samen de werkdriehoek of keukendriehoek.

Zie je dat de spoelbak, de kookplaat en de koelkast mooi op één lijn staan? Makkelijk dus om je enkel horizontaal te verplaatsen in deze keuken. Zonder stappen te zetten haal je de ingrediënten uit de koelkast en gaan ze direct in de pot of pan.

Blind Gekocht Lotenhulle Keuken
Blind Gekocht Lotenhulle Keuken

Retro-elementen in de keuken

Wat valt er als eerste op in deze landelijk-moderne keuken? De losstaande koelkast in de hoek. Heel gedurfd maar opvallend mooi. En heb je de ingebouwde combi-oven al gezien? Heel speels en met een retro-accent.

Niet alleen de keukentoestellen zorgen voor een retro-aspect, maar ook de gelakte kastdeuren met verticale groeven. Ze vormen het essentiële karakter dat deze retro-keuken uitstraalt.

Gelakte keukendeuren met een speels accent

Keukenmodel Vitaro 10 is een geliefd keukenmodel omdat het zowel in een landelijke als in een moderne woning past. De kastdeuren zijn gelakt in de kleur kiezelgrijs. Een lichte en frisse kleur die een aangenaam en luchtig gevoel oproept. De deuren zijn eveneens voorzien van verticale groeven die om de 10 cm terugkomen, vandaar de naam ‘Vitaro 10’. Het landelijk aspect wordt hiermee benadrukt.

Merk op dat zowel de boven- als onderkasten één blok vormen, waarbij de scheiding van de kastdeuren als het ware niet opvallen maar één mooi geheel vormen. Dat is enerzijds te danken aan de verticale groeven, maar anderzijds ook aan het ladenblok met binnenladen. Om het strak geheel niet te onderbreken, werd onder het kookgedeelte een ladenblok met verborgen binnenladen voorzien voor het bestek en kleine keukenhulpjes. Handig om snel een vork of klopper uit te halen tijdens het koken. En zelfs de uittrekbare telescopische dampkap valt niet op in de bovenkasten.

Blind Gekocht Lotenhulle Keuken
Blind Gekocht Lotenhulle Keuken

Gebruiksgemak telt ook mee

Iedereen wil wel een onderhoudsvriendelijke keuken en daarom kozen Mila en Mathias voor een composieten werkblad ‘Terrazzo Créa Light Grey’ dat perfect past bij de keukendeuren in kiezelgrijs. De speelse spikkels geven de keuken een apart accent. Het grote voordeel van dit werkblad? Een veeg met een vod en het is weer proper. Zo makkelijk dat zelfs de kleine vensterbank aan het keukenraam in hetzelfde materiaal werd vervaardigd.

Ook aan de binnenkant van de keuken werd gedacht aan gemakkelijk onderhoud. Blinkend laminaat is niet alleen bestand tegen veelvuldig potten en pannen uit de kast halen, maar is ook makkelijk schoon te maken. Niets dan voordelen en gemak dus in deze gerieflijke keuken.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen