Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Sophie (30) en Jelle (30) zijn allebei leerkracht. Zij geeft les in Gent, hij in Wetteren. Ze wonen nu in het koetshuis van een kasteel. Maar dat wordt te krap want Sophie is zwanger van hun eerste kindje. Om praktische redenen willen ze in Wetteren blijven wonen. Ze nemen daarom deel aan ‘Blind Gekocht’ en dus gaat Béa op zoek naar een nieuw kasteeltje en interieurarchitect Bart tovert de binnenkant om tot een echt juweeltje.

Bekijk hieronder de keuken in voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht Westrem/ Wetteren

Verrassing alom bij het zien van de oude keuken

Voor Sophie en Jelle is het even slikken als ze de gesloten, donkere keuken te zien krijgen. Een zeer grote ruimte, dat wel. Maar de kleurencombinatie grijpt je bij de keel. De donkerbruine keukenkasten met aluminium greeplijsten en grasgroene muren maken de keuken kleiner dan hij in werkelijkheid is. De felrode wandtegels komen zo op je af en de gordijntjes in groen-oranje aan het raam passen niet bij het geheel. Je zou van minder schrikken. Maar ze vertrouwen blind op de kennis en vaardigheden van interieurarchitect Bart om van deze ruimte een mooie leefruimte te maken.

Drastische ingrepen in de structuur van de woning

De keuken blijft op dezelfde plaats maar er wordt drastisch ingegrepen in de structuur. De muur tussen de leefruimte en de keuken gaat eruit. Een groot schuifraam in de achtergevel van de woning zorgt voor optimaal zicht op de tuin. Door deze ingrijpende wijzigingen wordt de keuken verbonden met de leefruimte en zo ontstaat er een echte leefkeuken die het hart van de woning wordt.

Blind Gekocht Westrem/ Wetteren
Blind Gekocht Westrem/ Wetteren

Interieur in natuurlijke, warme materialen

De look & feel van het interieur straalt een luchtige, frisse en zomerse sfeer uit, volledig in de trend van vandaag. Het gebruik van riet en rotan in de leefruimte past perfect bij de gebleekte kastdeuren in fineer eik. Als Sophie dichterbij gaat kijken, dan ziet ze de horizontale zaagsneden in de kastdeuren maar voelt ze deze niet als ze erover wrijft. En ook de kleine handgrepen in landelijke stijl passen perfect bij het ruwere aspect van de keukendeuren.

Modern kookeiland met een zuiderse, zachte look

De combinatie van een landelijke kastenwand met een ruw kantje en het moderne kookeiland gaan hand in hand. De minimalistische, innovatieve kookplaat met geïntegreerde dampkap neemt een centrale plaats in. Naast de kookplaat is een twist stopcontact ingebouwd. Klik, draai en er verschijnen 2 stopcontacten. Handig om snel een mixer of keukenrobot in te pluggen. Klik, draai en de stopcontacten zijn terug verborgen.

Het kookeiland werd bekleed met tegels in zachte tinten. Ook hier komt het ruw aspect van de keukenkasten terug in de tegels. Toch kregen ze een zachte, natuurlijke kleur. Het lijken net parelmoer schelpjes aan het strand.

Twee barkrukken in dezelfde zachte zandtinten nodigen uit om hier te genieten van een aperitiefje of om gezellig te keuvelen rond het kookeiland. Aan de achterzijde zijn er 2 dubbele pottenladen voorzien met in elke pottenlade een handige binnenlade om het bestek en ander klein keukengerei in op te bergen.

Blind Gekocht Westrem/ Wetteren
Blind Gekocht Westrem/ Wetteren

Keukentoestellen in een symmetrische kastenwand

De kastenwand links en rechts van de spoelbak in wit keramiek is mooi symmetrisch opgebouwd. Daarin bevinden zich de keukentoestellen. Aan de linkerkant het koele gedeelte met ingebouwde koelkast. Aan de rechterkant het warme gedeelte met een ingebouwde klassieke oven van 60 cm. Er werd ook aandacht geschonken aan het ergonomisch aspect want de oven werd op werkhoogte geplaatst. Erboven is een kast voorzien waarin eventueel later een aparte microgolf kan geplaatst worden. Eronder bevindt er zich nog een aparte pottenlade waar Sophie de ovenschotels kan opbergen. Handig om zo alles binnen handbereik te hebben.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen