Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De keuken was het laatste huzarenstukje van de omvangrijke renovatiewerken van de familie Palate in Mettet. Op het ogenblik dat ze de Dovy-toonzaal in Gosselies binnenstapten, wisten ze heel goed wat ze wilden: een moderne keuken met een centraal eiland, passend bij hun statig herenhuis. Een werkblad in keramiek was een must, hout voor een warme toets, geen hoge kasten, kwalitatieve materialen die jarenlang meegaan en een uiterst gerieflijke, goed georganiseerde en ergonomische keuken. Een hele uitdaging, maar toch slaagde Dovy erin om de keuken van hun dromen te realiseren.

Op zoek naar een geschikte keuken

Als we vragen hoe de zoektocht naar een keuken is verlopen, neemt mevrouw Palate als eerste het woord: “Het was een uitdaging want we hadden veel criteria opgesteld waaraan onze nieuwe keuken moest beantwoorden. We zijn hiervoor niet over één nacht ijs gegaan en hebben ‘ons huiswerk’ goed gemaakt. Uiteindelijk hebben we voor Dovy gekozen omwille van de stevigheid van het materiaal en het robuuste karakter van de kaststructuur. We hadden een budget bepaald en daarvoor zochten we een keuken die jarenlang zal meegaan. In de toonzaal hebben we diverse ideeën opgedaan. Daaruit kozen we onze favorieten die we dan gaandeweg verfijnd hebben.”

Klantgetuigenis Palate.jpg
Klantgetuigenis Palate.jpg

Goede begeleiding

Mijnheer Palate vult aan: “De keukenconsultant heeft ons bij het project goed begeleid. Zij heeft de idee geopperd om de deur naar de gang dicht te maken, zodat we een beter perspectief zouden hebben in de nieuwe keuken. Aan die mogelijkheid hadden wij nog niet gedacht. Tijdens het gesprek kwamen ook andere ideeën naar voor en zo werd het project dat we oorspronkelijk in gedachten hadden, telkens verbeterd. De communicatie met een interieurarchitecte die ganse dagen in het vak zit, was voor ons heel belangrijk.”

Mevrouw Palate mengt zich in het gesprek: “Ja en dat niet alleen, maar ook de communicatie met de hoofdzetel verliep heel vlot. We werden telkens op de hoogte gehouden per telefoon of via mail van de vorderingen toen onze keuken in productie was. Het was zelfs zo goed georganiseerd bij Dovy dat wijzelf druk moesten uitoefenen op onze werklieden om klaar te zijn tegen dat de keuken geplaatst zou worden. Ik herinner mij nog dat de werklieden alles aan het opvegen waren na de voegwerken van de vloer toen de vrachtwagen van Dovy al aan onze deur stond.”

Keuze van de materialen en toestellen

“Het esthetische aspect is uiteraard belangrijk want dat is het eerste dat opvalt als iemand de keuken binnenkomt. Maar dat is voor ons niet voldoende.” vertelt mevrouw Palate. “Het onderhoud is even belangrijk, zoniet nog belangrijker zelfs want we hebben twee kleine kindjes. We waren dus op zoek naar schoonheid én onderhoudsgemak tegelijkertijd. Zo hebben we bijvoorbeeld omwille van de kinderen niet gekozen voor een houten tafel maar voor een tafel in laminaat met houtstructuur. We wilden die ruwe structuur en de warmte van hout behouden samen met een makkelijk dagelijks onderhoud. Hetzelfde geldt voor het werkblad in keramiek: mooi én gebruiksvriendelijk want je kan er zomaar een warme schotel op zetten.”

Klantgetuigenis Palate.jpg
Klantgetuigenis Palate

Kookplaat met geïntegreerde dampkap

“Maar wat betreft de kookplaat van Bora, dat kenden we nog niet”, vult meneer Palate aan. “Mijn echtgenote wist heel goed wat ze wou op het vlak van inrichting en materialen maar het technische luik in verband met de dampkap heb ik samen met de keukenconsultant grondig besproken. We wilden immers geen hoge kasten in de keuken. Daarom raadde de keukenconsultant ons de Bora-kookplaat aan met geïntegreerde dampkap. Eerst waren we sceptisch maar na een demonstratie in de toonzaal, waren we absoluut overtuigd.”

Een goed georganiseerde keuken tot in de perfectie

“Weet je, vooraf heb ik alles tot in de details in kaart gebracht.” zegt mevrouw Palate. “Waar leg ik het bestek? Waar zullen de glazen en kopjes staan? We zetten de koffiemachine dicht bij de kraan. Hoe kan ik met gemak bij de kruiden?” “De loopafstanden werden bestudeerd en vervolgens hebben we hier en daar een aanpassing gedaan aan het project. We hebben zelfs op het laatste moment nog de apothekerskast van plaats gewisseld en de grootte van het werkblad en de tafel aangepast. Het was een titanenwerk maar nu de keuken er staat, zijn we heel blij met al het voorbereidende werk. Het loont absoluut de moeite en we genieten samen met het gezin van de keuken, elke dag opnieuw. "

Klantgetuigenis Palate.jpg

Als je voor Dovy kiest, leg je een budget vast, maar het is een keuze die je maakt voor meerdere jaren. Ik zou niet aarzelen om met mijn ogen dicht naar Dovy te gaan, alleen al voor de kwaliteit en het maatwerk.”

Andere klantgetuigenissen