Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De keuken van Sarah en Dieter werd te klein voor hun gezin met 2 eigen kinderen en 3 pleegkinderen. Ze deden beroep op Extreme Makeover Vlaanderen om de beperkte oppervlakte om te toveren tot een hedendaagse, moderne keuken voorzien van alle gebruiksgemak. Maar in dit project scholen toch enkele serieuze uitdagingen en daarom werd de hulp van Dovy ingeroepen om de keuken volledig op maat te maken.

De keuken als schakel tussen binnen en buiten

De actuele ruimte was te krap en daarom werd de mogelijkheid bekeken om de nieuwe keuken uit te breiden naar de achterliggende aanbouw. Deze aanbouw bevond zich echter in een slechtere staat dan gedacht, dus werd hij afgebroken en vervangen. Dat was meteen de ideale gelegenheid om de ruimte uit te breiden tot haar dubbele capaciteit met als resultaat meer lichtinval, een beter zicht op de tuin én meer mogelijkheden qua keukenontwerp.

Extreme Makeover Putte
Extreme Makeover Putte - na

Keuken 90° gedraaid

Dankzij de verbouwingen kon de keukenruimte vergroot worden en werd de positie van de keuken 90° gedraaid. Zo ontstond er een zee van ruimte die plaats biedt aan twee kastenwanden, onderbroken door een doorgang naar de berging, en een ruim kookeiland.

Kolomkast rond de steunmuur

Tijdens de afbraakwerken moest men rekening houden met een steunmuur in het midden van de keuken. Daarvoor heeft Dovy de ideale oplossing bedacht: de steunmuur werd geïntegreerd in de kolomkast. Zoiets is alleen mogelijk dankzij maatwerk en dat is nu net de specialiteit van Dovy. Bij het openen van de kast is de rechterzijde, de kant van de steunmuur, netjes verborgen achter glanzend laminaat. De linkerkant wordt benut voor het opbergen van kleine zaken zoals kruiden en specerijen.

Extreme Makeover Putte
Extreme Makeover Putte

Een grote, lichtrijke keuken

Om het binnenvallende daglicht nog beter tot zijn recht te laten komen, koos Dovy voor een keuken in een lichte kleur. Het zandbeige geeft een extra accent en komt goed uit ten opzichte van de witte muren en beige vloer. Het werkblad is, net als de kastdeuren, in zandbeige laminaat. Zelfs de muurbanken boven de spoelbak zijn uitgevoerd in hetzelfde materiaal zodat de keuken één mooi geheel vormt.

Praktische apparaten

Door plaatsgebrek stonden de apparaten in de oude keuken overal rond verspreid. Sara en Dieter zijn heel blij met de nieuwe keuken waar een grote Amerikaanse koelkast in past voor hun groot gezin. Om het gebruiksgemak te vergroten, bevinden de microgolf en combi-oven zich boven elkaar in een kolomkast. Maar het grootste voordeel doen Sara en Dieter met een inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap. Op die manier wordt zowel het kookcomfort als het ruimtelijk aspect vergroot.

Extreme Makeover Putte
Extreme Makeover Putte

Veel opbergruimte

Een groot gezin vraagt om veel opbergruimte en ook daar heeft Dovy aan gedacht. Elke hoek is optimaal benut. Onder het kookvuur zijn er meerdere pottenladen en een ruime besteklade geplaatst. En zelfs aan de voorzijde van het kookeiland zijn er ondiepe kasten met legplanken geïnstalleerd zodat de kinderen er hun eigen drinkbeker kunnen uithalen.

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen