Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak

De keuken van Hanne en Quinten in de tv-reeks ‘Familie’ werd niet alleen op maat gemaakt voor de opnamestudio, maar ook voor het personage van Quinten omdat hij in een rolstoel zit. De kasten, laden, eettafel, koelkast en ook de microgolf werden laag geplaatst, dit zorgt ervoor dat iemand in een rolstoel zich makkelijk in deze huiselijk ingerichte keuken kan behelpen.

KLEURRIJKE KASTEN IN STERK LAMINAAT

Keukenkasten die tegen een stootje moeten kunnen, zijn vervaardigd uit laminaat, net als de keukentafel en het eiland. Dat is het geval in de keuken van Hanne en Quinten. Zij houden van kleur en daarom ontwierp Dovy deze tweekleurige keuken, bestaande uit laminaat in een combinatie van getemperd fjordgroen en zacht abrikoos. Deze frisse kleuren passen perfect bij elkaar, net als het koppel zelf.

Keuken Familie
Keuken Familie

GOEDE BEREIKBAARHEID VOOR EEN ROLSTOEL

Als Quinten alleen thuis is, is het belangrijk dat de kasten en hun inhoud makkelijk bereikbaar zijn. Daarom kozen de makers van de tv-reeks voor veel onderkasten. Dankzij de schelpvormige handgrepen kregen de laden een retro-aspect en de zachte abrikooskleur geeft de keuken een extra vintage-look.

Zelfs de keukenhulpjes die je regelmatig nodig hebt, zijn makkelijk bereikbaar voor Quinten. Hanne heeft ze netjes achter het kookvuur opgehangen aan een regaal.

De koelkast en microgolf werden eveneens op werkhoogte geplaatst zodat ze makkelijk toegankelijk zijn.

REKJES ZORGEN VOOR OPENHEID IN DE KEUKEN

Wil je openheid en een huiselijk gevoel creëren in de keuken? Zorg dan voor veel open rekjes. In de keuken van Hanne en Quinten komen ze veelvuldig voor. In de kolomkasten werden nissen voorzien voor de spullen die dagelijks gebruikt worden zoals glazen, cornflakes en ander klein gerief. Zelfs de losstaande microgolf werd in een nis geplaatst.

In de open regalen in de hoek van de keuken plaats je kruiden en enkele kleine snuisterijen voor een luchtig en decoratief geheel. En heb je erop gelet dat deze regalen ook uit twee kleuren bestaan voor een speels effect? Heel tof in combinatie met een groene toets.

Keuken Familie
Keuken Familie

HOEKKAST MET UITTREKBAAR HOEKSYSTEEM

In een L-vormige keuken is een hoekkast met uittrekbaar hoeksysteem heel handig omdat de inhoud van de kast naar je toe komt. Ook hier is er gedacht aan het gebruiksgemak voor Quinten. Hij kan makkelijk een pan of pot uit de hoekkast nemen en op het vuur zetten. Maar zo’n systeem is handig voor iedereen, want op die manier moet je niet ver reiken om iets achteraan uit de hoekkast te halen. En bovendien zijn beide plateaus in de hoogte verstelbaar en voorzien van een antisliplaag zodat de inhoud van de kast altijd mooi rechtop blijft staan.

EEN WERKBLAD DAT LIJKT OP ECHT HOUT

Het werkblad is eveneens vervaardigd uit laminaat. Het lijkt heel sterk op echt hout, maar niets is minder waar. De neutrale houtprint zorgt voor een rustig effect en een goed tegenwicht in deze kleurrijke keuken.

Keuken Familie

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen