Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Een woning in de rand rond Leuven was voor Celine en Florian financieel niet haalbaar. Daarom kocht makelaar Béa voor het koppel een op te knappen rijwoning in het nabijgelegen Kessel-Lo. De keuken kreeg een totale make-over in een ongedwongen Bohemian stijl: een mix van natuurkleuren, enkele groene accenten, warme houttinten en streelzachte materialen. En Dovy maakte voor hen een prachtige keuken met veel ruimte, volledig op maat én netjes binnen hun krappe budget.

Bekijk hieronder de keuken voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht Leuven

Verander de indeling

In de smalle keukenruimte was het niet mogelijk om met een kastenwand en kookeiland te werken maar daar heeft Dovy iets op gevonden. Door de indeling te veranderen, ontstond een galerijkeuken met links en rechts een keukenopstelling tegen de wand. Deze opstelling heeft meerdere voordelen: je kan er vlot doorlopen, het geeft je een vrij en open zicht op de tuin en… een gevoel van ruimte.

Grote kolomkasten bevinden zich tegen de rechterwand waar ze vervolgens overgaan in lage kasten voor een ruimtelijk gevoel. Het kookgedeelte staat tegen de linkerwand. Hier koos de keukenconsultant bewust voor een kookplaat met geïntegreerde dampkap om het strakke en open gevoel te behouden. Onder het kookgedeelte bevinden zich ruime pottenladen met ingewerkte bestekladen en erboven kan je op de legplank enkele kruidenpotjes of snuisterijen plaatsen.

Kies voor laminaat

Als je over een strak budget beschikt, kies dan voor kastdeuren én een werkblad in laminaat. De laminaatlaag van 0,8 mm dik rondom elk meubelpaneel is zeer sterk en stootvast. Laminaat is verkrijgbaar is veel verschillende kleuren maar een warme houtkleur waarbij je de nerfstructuur nog duidelijk ziet zoals in de keuken van Celine en Florian, geeft een aangenaam gevoel.

Een werkblad in laminaat is niet alleen budgetvriendelijk, het heeft ook vele andere voordelen: solide, hygiënisch, krasvast en vooral heel makkelijk in het onderhoud. De keukenconsultant koos voor een lichtgrijs laminaat dat het geheel een helder gevoel geeft en een perfecte match vormt met het roodbruin laminaat van de kastdeuren.

Blind Gekocht Leuven
Blind Gekocht Leuven

Ga voor maatwerk

Aangezien volleybalster Celine en haar vriend Florian allebei groot zijn, opteerde de keukenconsultant voor een hoger werkblad dan de standaard. Een werkblad van twee centimeter hoger, is al veel vriendelijker voor de rug tijdens het koken of afwassen.

En heb je ook gemerkt dat de muur aan de rechterzijde van de keuken niet recht is? Een kastenwand in een hoek van 155° maken, dat kan alleen bij een specialist die keukens op maat maakt.

Ook de kast naast de radiator werd volledig op maat gemaakt omdat de ruimte beperkt was en de kastdeuren netjes open moeten kunnen. Zo wordt de keukenruimte optimaal gebruikt met veel opbergmogelijkheden in een relatief kleine keuken.

Recupereer toestellen

Om het renovatiebudget optimaal te benutten voor de creatie van de kasten, besloot de keukenconsultant om de oven uit de oude keuken te recupereren omdat hij nog zo goed als nieuw was. Hij werd van plaats gewisseld en op werkhoogte van het koppel ingebouwd. Praktisch én budgetvriendelijk!

Blind Gekocht Leuven

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak. Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen