Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het vakantiehuis dat Mats en Lobke verbouwden in Durbuy straalt één en al rust uit. Midden in het groen kozen ze voor hout met groene accenten in het sneeuwwitte interieur. Hun keuken heeft een heel open karakter en nodigt uit om hier gezellig te kokerellen.

Indeling met een open karakter

De keuken is opgesteld in L-vorm zodat er vanaf de inkom veel open ruimte beschikbaar is om makkelijk te koken. In deze L-vormige keuken of hoekkeuken is één zijde langs de wand opgesteld en de andere zijde staat er dwars op. Daardoor is er meer opbergruimte dan bij een rechte keuken. In een klassieke L-keuken staat het fornuis dikwijls aan de korte zijde en de spoelbak daar schuin tegenover aan de lange zijde, terwijl de koelkast zich dan aan het einde van de lange zijde bevindt. Dat levert een veelzijdige en praktische keuken op want je verbindt de twee zijden en benut hierdoor de keukenruimte optimaal.

Mats en Lobke kozen voor een L-vormige keuken omdat hier meerdere voordelen aan verbonden zijn. Dankzij de lange zijde krijgt het werkblad een extra groot werkoppervlak. Aan de korte zijde kunnen ze tijdens het koken voortdurend contact houden met de gasten. En tenslotte is de werkdriehoek hier ideaal: de loopafstand tussen de spoelbak, kookplaat en koelkast zijn minimaal en alles is binnen handbereik.

Vakantiehuis 4 Life Mats en Lobke Chalet - vooraanzicht keuken vakantiehuis
Vakantiehuis 4 Life Mats en Lobke Chalet - kastdeuren keuken vakantiehuis

Laminaat met houtstructuur

Doordat er geen bovenkasten zijn, oogt de keuken minder druk. Daarom mocht de nadruk wat meer gelegd worden op de onderkasten. Ze zijn vervaardigd uit laminaat en hebben een mooie houtprint. Je zou bijna zweren dat het om echt hout gaat maar niets is minder waar. En heb je erop gelet dat ook de sokkel uit dezelfde materie vervaardigd is om een mooi geheel te vormen met de kastdeuren? Zelfs de vensterbank is uitgevoerd in hetzelfde laminaat met houtprint. Die eenheid bezorgt de keuken een open, vrij en rustig gevoel. Het werkblad is ook in laminaat maar om de soberheid te bewaren en contrast te steken met de kastdeuren, koos het koppel voor een effen warm witte kleur.

Een kleine keuken met karakter

Deze keuken bevat vele leuke details die het aangenaam maken om het eten te bereiden. Net naast het kookfornuis heeft het koppel twee gerieflijke bestekladen voorzien én een diepe pottenlade. Dat bewijst nogmaals dat Mats en Lobke goed over het concept nagedacht hebben. Hun keuken is immers tot in de kleinste bijzonderheden uitgewerkt met als charmant detail de horizontale houten stok voor het drogen van de handdoeken. En zelfs enkele subtiele elementen als verwijzing naar de natuur ontbreken niet: heb je het schattig vogelhuisje in hout opgemerkt in de hoek van de keuken?

Vakantiehuis 4 Life Mats en Lobke Chalet - kraan vakantiehuis

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen