Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het contrast in de keuken van Elyne en Lorenz kan niet groter zijn. Hun sneeuwwitte, G-vormige keuken moest plaats ruimen voor een gitzwarte kastenwand met een lang schiereiland. De keukenconsultant van Dovy heeft aan hun nieuwe keuken een industriële look gegeven en ook de bestaande wijnkoeler en grote koelkast perfect geïntegreerd.

Ons Huis/Nieuw Huis - Keuken Elyne en Lorenz - Overzicht Industriële/ matzwarte keuken

Een compleet andere opstelling

Aan een G-vormige keuken zijn er twee voordelen gekoppeld: de vele kastruimte en de grote werkoppervlakken. Voorwaarde is wel dat de ruimte hiervoor groot genoeg is. En dat was bij Elyne en Lorenz niet het geval. De keukenruimte op zich was er wel, maar er ging teveel plaats verloren of die plaats bleef onbenut. Hoog tijd dus voor een nieuwe keuken in een andere opstelling waar elk hoekje wél optimaal benut wordt. De keukenconsultant van Dovy raadde een kastenwand aan met een schiereiland waarop gekookt en afgewassen kan worden. In de hoge kastenwand is er veel opbergruimte en aan het lang schiereiland heeft Elyne een groot werkblad ter beschikking.

Industriële look

Een industriële keuken wordt gekenmerkt door hoge kolomkasten, een open en ruimtelijk gevoel en het gebruik van veel zwart in combinatie met inox. Dat geeft een stoere, ruwe look. De nieuwe keuken van Elyne en Lorenz verenigt al deze kenmerken. De deuren van de hoge kastenwand zijn vervaardigd in zwart laminaat met een Topmatt afwerking zodat het oppervlak extreem mat is en toch fluweelzacht aanvoelt. Deze afwerking zorgt er ook voor dat vingervlekken makkelijk verwijderd kunnen worden. Om ergonomisch te werken, heeft de keukenconsultant de twee ovens naast elkaar geplaatst op werkhoogte. Dat is makkelijker om een warme schotel uit te halen.

Ons Huis/Nieuw Huis - Keuken Elyne en Lorenz - zijaanzicht kookeiland
Ons Huis/Nieuw Huis - Keuken Elyne en Lorenz - Amerikaanse koelkast

Inox voor een industrieel karakter

De bestaande grote koelkast in inox past perfect bij de industriële look van deze keuken want ook de dampkap, het werkblad én de spoelbak zijn in inox. Een werkblad in inox is sowieso hygiënisch en goed bestand tegen zuren, vocht en vet. Voor een gemakkelijk onderhoud werd het roestvrij staal van het werkblad ‘gewolkt’ afgewerkt. Deze vorm van afwerking wordt ook wel ‘richtingloos borstelen’ genoemd en is zeer populair bij inox keukenwerkbladen. Ze bezorgt het werkblad allerlei krasjes door elkaar, in de vorm van wolken. Het grote voordeel is dat krassen die er met de jaren bijkomen op die manier niet zichtbaar zijn.

Schiereiland met gegroefde kastdeuren

Kastdeuren met verticale groeven zijn momenteel heel erg in trek. Ze laten de ruimte optisch hoger lijken en geven tegelijkertijd een speelse toets aan je interieur. Deze gitzwarte kastdeuren zijn vervaardigd in mat lak. Onder het kookvuur bevinden zich een bestek-, pannen- en pottenlade. Aan de voorzijde van het schiereiland werd de bestaande wijnkoeler van Lorenz mooi geïntegreerd. Het is een echte eyecatcher.

Ons Huis/Nieuw Huis - Keuken Elyne en Lorenz - keukeneiland werkblad

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen