Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De oude keuken werd verdeeld over twee wanden maar in een kleine, smalle ruimte is dat niet altijd gebruiksvriendelijk. Daarom koos Dovy voor een praktisch ingerichte, enkelwandige keuken. Dat is veel handiger want de loopafstanden zijn klein en je hebt alles direct binnen handbereik.

Extreme Makeover Dovy Keukens Ieper

Keuken in natuurkleuren

In de woning in Ieper wordt veel gebruik gemaakt van hout voor een gezellige, warme uitstraling. Het is dus belangrijk om datzelfde materiaal door te trekken in de keuken. De onderkasten zijn uitgevoerd in laminaat met een houtlook en dus heel makkelijk in het onderhoud. Ze creëren een perfecte match met het hout van het plafond. De bovenkasten in zacht mosgroen passen perfect bij de onderkasten in oude eik. Beide natuurkleuren vormen samen één mooi geheel. Wist je dat dit dezelfde materialen en kleuren zijn als in de keuken van tv-kok Loïc Van Impe?

Werkblad in laminaat, spatwand in inox

Een werkblad in laminaat is zeer hygiënisch. Dankzij het gesloten oppervlak kan er geen vuil indringen. Het is een hard en duurzaam materiaal met als bijkomend pluspunt dat het budgetvriendelijk is. Inge heeft dus amper onderhoud aan haar keuken en dat is mooi meegenomen. Om het werkblad te voorzien van een bijkomende lichtbron, stelde Dovy voor om onder de hangkasten 3 led-inbouwspots te plaatsen.

Ook de spatwand in roestvrij staal heeft een aantal belangrijke voordelen. Inox wordt gebruikt in grootkeukens omdat het uiterst goed bestand tegen vocht en vet, hygiënisch, zuur- en hittebestendig. Ideaal dus voor achter het kookvuur. De spoeltafel en kraan in inox passen er perfect bij. En dankzij het rekje tegen de spatwand heeft Inge het klein keukengerief direct bij de hand tijdens het koken.

Extreme Makeover Dovy Keukens Ieper - laminaat
Extreme Makeover Dovy Keukens Ieper - lades

Beschikbare ruimte optimaal benutten

In een enkelwandige keuken is het belangrijk om de beschikbare ruimte optimaal in te delen en elke vierkante centimeter goed te benutten. Rechts van het kookvuur bevinden zich twee pottenladen en een besteklade. Kasten met legplanken vind je in de onderkasten uiterst links en rechts. De bovenkasten hebben twee legplanken binnenin. En ja, zelfs de smalle ruimte boven de telescopische dampkap wordt benut voor het opbergen van de kruiden boven het kookvuur.

Om zoveel mogelijk gebruik te maken van het natuurlijk licht dat via het raam binnenvalt, heeft Dovy twee legplanken voorzien. Ze kregen dezelfde houtlook in oude eik als de onderkasten. Hier kan Inge enkele plantjes, kruiden of decoratie op plaatsen. Dit geeft de keuken meteen een ruimer uitzicht.

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen