Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Dovy testlabo - vloeistoffen

Zeker van de kwaliteit

Dovy levert kwalitatieve keukens aan een heel scherpe prijs. Om die kwaliteit continu te garanderen, beschikt het bedrijf over diverse toestellen, samengebracht in een testlabo in Roeselare om de kwaliteit van de eigen producten én die van de concurrenten te testen. Op deze manier kan Dovy met een gerust hart 10 jaar volledige garantie bieden op de keukenkasten.

In dit artikel:De trekbank

De trekbank meet de kracht van de verlijming van het laminaat op de meubelplaat, zowel op de voor- en achterkant als op de boorden. Het toestel meet hoeveel kracht er nodig is om het laminaat van de meubelplaat los te trekken en identificeert de plaats van de breuk. Het resultaat laat ons toe om de kwaliteit van het verlijmingsproces te meten en alternatieve lijmen of lijmtechnieken te testen.

Dovy testlabo - trekbank
Dovy testlabo - uv-kast

De UV-kast

In deze kast worden stalen laminaat en andere materialen getest op hun UV-bestendigheid. Zo kan de verkleuring van zonlicht op een versnelde manier onderzocht worden. Nieuwe laminaten worden pas aan de collectie toegevoegd als ze uitgebreid getest werden in de UV-kast.

De lineaire Tabertest

Met dit toestel wordt de hardheid en krasbestendigheid onderzocht van alle soorten materialen, van laminaat en lak tot graniet.

Lineair Taber
Rotary Taber

De Rotary Tabertest

De ‘Abraser’ heeft 2 vaste, abrasieve wieltjes. Het testmateriaal wordt onder de wieltjes gelegd en het toestel draait rond zodat het schuurpapier op één bepaalde plaats blijft schuren tot het materiaal volledig afgesleten is. Aangezien laminaat 0,8 mm dik is, weerstaat het 10x langer deze slijtagetest in vergelijking met melamine, dat slechts 0,1 mm dik is.

De vlekkentest

Deze metalen plaat met 30 openingen werd door Dovy zelf ontworpen. Ze dient om vlekkentesten uit te voeren op werkbladen. In elke opening wordt een alledaags product aangebracht: onderhoudsproducten (afwasproduct, javel), zepen, dranken (rode wijn, koffie), sappen (rode bietensap, citroensap), oliën, sauzen (mosterd, ketchup), azijn, vetten (frietvet, bakvet), cosmetica (nagellak, lippenstift), kleurpotloden en stiften, enz. Na 1 dag indrogen wordt getest in hoever deze producten proper opgekuist kunnen worden zonder sporen na te laten en op welke manier: eenvoudig met lauw water of met een specifiek onderhoudsproduct.

Dovy testlabo - vloeistoffen
Dovy testlabo

De klimaatkast

De klimaatkast wordt gebruikt om zowel de temperatuur als de relatieve vochtigheid cyclisch te laten variëren. Hierdoor kunnen lijmen, vernissen en lakken versneld verouderd worden, zodat hun kwaliteit op langere termijn correct ingeschat kan worden.