Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Onderhoud diepvriezer

Een diepvriezer moet één tot twee keer per jaar worden ontdooid. Trek de stekker eruit, haal hem leeg, breng enkele kommen met water aan de kook, en zet de kommen op onderzetters in de diepvriezer, dicht tegen de ijslaag. Doe de deur dicht, warm het water om de 10 à 15 minuten opnieuw op, en neem regelmatig dooiwater en stukken ijs op met een dweil. Wil je de ontdooitijd versnellen, dan kan je het ijs voorzichtig wegkrabben met een ijskrabber.

Wrijf de binnenkant van de vriezer goed droog, zet hem weer aan, sluit de deuren en laat hem 10 à 15 minuten draaien vooraleer je alle voedsel terugzet. Als de vriezer ontdooid is, kan je hem eventueel met een schoonmaakdoekje inwrijven met een dun laagje vaseline. Daardoor hecht het ijs niet aan en zal het bij de volgende keer ontdooien gemakkelijker loslaten.

Tegenwoordig zijn steeds meer diepvriezers uitgerust met de no-frosttechniek. Een ventilator brengt de lucht in circulatie, waardoor de temperatuur overal constant is, en de producten snel en gelijkmatig ingevroren worden. IJs- en rijpvorming wordt zo tegen gegaan en de apparaten hoeven niet ontdooid te worden.