Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Vaatwasser

De filter achteraan in de kuip van je vaatwasser moet regelmatig onder stromend water worden afgespoeld. Een verstopte filter hindert immers de goede werking van het toestel. In het beste geval reinig je de filter telkens wanneer je de vaatwasser leegmaakt. Het dichtingsrubber van de deur en de reservoirs voor de was- en spoelproducten maak je regelmatig schoon met een vochtige doek.

Vergeet ook niet twee tot drie keer per jaar de sproeiarmen onder handen te nemen. Etensresten kunnen er met de tijd in vastkoeken en zo de gaatjes verstoppen, waardoor de vaatwasser minder goed reinigt. Maak de gaatjes vrij met een puntig voorwerp zoals een breinaald of tandenstoker. Van sommige modellen kan je de sproeiarm losmaken en grondig afspoelen onder stromend water.

Van zodra op het display de melding ‘zout bijvullen’ verschijnt, moet het zoutreservoir worden bijgevuld. Gebruik alleen specifiek regenereerzout. Andere producten kunnen de vaatwasmachine beschadigen. Draai de knop naar links, om het zoutreservoir te openen.

Bij een nieuwe vaatwasmachine giet je de eerste keer eerst een liter water in het zoutreservoir. De volgende keren is dat niet meer nodig. Vul het reservoir met regenereerzout, verwijder het zout dat rond de opening van het reservoir is gemorst, en draai de dop naar rechts, zodat het reservoir goed sluit. Na het bijvullen kunnen er water en zout uit het zoutreservoir stromen. Dit mengsel kan de binnenkuip van de vaatwasmachine doen roesten. Je kan dit voorkomen door een programma te starten van zodra het reservoir is bijgevuld.