Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Dampkap

Koken met een ideale afzuigkap

Types dampkappen

Om slechte geurtjes en condensatie tegen te gaan, is koken met een dampkap zeker aan te raden. Net zoals een oven, koelkast of kookplaat, bestaan er verschillende types dampkappen met verschillende looks, sterktes en soorten luchtafvoer. Zo bestaan er dampkappen met een luchtafvoer naar buiten (meest gebruikt), of dampkappen met recirculatie. Deze laatste zuigt de dampen op en stuurt deze de ruimte terug in, nadat de vetten en geuren gefilterd worden door het systeem. Dit type is ideaal voor kookeilanden of keukenruimtes waar geen luchtafvoer voorzien is.

Hoe een dampkap kiezen

In eerste instantie moet je de technische kant bekijken. Is er een luchtafvoer? Heb ik plaats voor een dampkap of moet deze in de kookplaat voorzien worden? In het eerste geval kan je alle kanten uit. In het tweede geval kan je kiezen voor een dampkap met een recirculatiesysteem. Deze is wat duurder, maar heel praktisch.

Andere vragen die je jezelf kan stellen, zijn: Welke stijl wil ik creëren, modern of landelijk? Strak? Ingewerkt of met een schouw? Hoeveel geluid mag hij maken of hoe sterk moet hij zijn?

Uiteraard staat ons team van keukenconsultants klaar om jou de geschikte oplossing aan te bieden. Contacteer ons voor meer informatie.

Lees hier onderhoudstips voor je dampkap