Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Oven en microgolfoven

Een oven is tegenwoordig niet meer weg te denken in de hedendaagse keuken. Je maakt er een lekkere ovenschotel mee, bakt een cake, pizza, koeken, of braadt er een lekker stuk vlees in. Welke types ovens bestaan er en welke opties zijn absoluut een must? We onderscheiden twee soorten ovens.

Inbouwovens

Verwerk je oven in de keukenkast op de gewenste hoogte voor een ergonomisch gebruiksgemak. Inbouwovens zitten mooi verwerkt in je moderne keuken of landelijke keuken.

Fornuizen

Een fornuis bestaat uit zowel een oven als een kookplaat op inductie, vitrokeramisch, of op gas. Een fornuis zet je op de grond en kan verwerkt worden onder je keukenblad.

Types ovens en hun functies

Combi ovens

Een combi oven is een oven met microgolfoven functie. Daarmee kan je zowel snel een gerecht opwarmen als een ovenschotel bereiden.

Ovens met pyrolyse

Ovens met pyrolyse zijn zelfreinigend. Gedaan met schrobben dus! Pyrolyse klinkt alsof het een complex proces is, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Bakresten en vetten worden opgewarmd tot 500°C waardoor ze verkoold worden. De verkoolde bakresten kan je snel en eenvoudig opvegen.

Stoomovens

Geef een extra dimensie aan het koken met stoom! Naast de gebruikelijke opties van een oven kan je als extra stoom gaan toevoegen. Extra vocht biedt een meerwaarde aan de smaak, textuur en kleur, mét behoud van dat krokante korstje.

Merken

Dovy verdeelt in principe alle merken. Denk maar aan AEG, Miele, SMEG, Siemens, Zanussi, Boretti, ...

Onderhoudstips voor je oven

Denk aan de hygiëne en onderhoud je oven. Lees onze onderhoudstips.