Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Werkblad composiet Misterio Gold

Keukenwerkblad in composiet

Composiet is een heel dicht, niet-poreus materiaal dat voor het overgrote deel bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Bacteriën en schimmels krijgen daardoor geen kans. Composiet werkbladen zijn goed zuurbestendig, maar door de harsen zijn ze minder goed bestand tegen hitte dan massieve natuursteen.

Kenmerken werkblad in composiet

Bij composiet heb je vaak de eerste indruk dat het om natuursteen gaat. Een werkblad in composiet heeft de look van natuursteen, maar is soms homogener van kleur. Binnen het gamma van werkbladen in composiet bestaan er zeer goede imitaties van natuursteen: ze zijn even krasbestendig, wegen evenveel en zijn even hard.

Onderhoud van werkblad in composiet

Voor het dagelijks onderhoud volstaan een vochtige doek en wat afwasmiddel ofwel een oplossing van azijn met water.

Voor een iets intensievere schoonmaakbeurt gebruik je een sopje van warm water en Cif-cream. Wrijf het werkblad schoon met een propere doek en spoel na met voldoende warm water. Gebruik nooit een schuursponsje of staalwol, en evenmin schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten.

Hardnekkige vlekken verdwijnen meestal als je Cif-Cream onverdund aanbrengt op een zachte spons, daarna flink op de vlek veegt, en naspoelt met voldoende warm water.

Lees meer over het onderhoud van composiet

Kostprijs werkblad in composiet

De prijs hangt af van de verhouding tussen de hoeveelheid natuursteen en kunstmatige harsen, en is vergelijkbaar met de prijs van een natuursteen.