Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Moderne greeploze keuken in zwart-wit - Model Design - Werkblad in inox

Keukenwerkblad in inox

Een materiaal als inox of roestvrij staal is goed bestand tegen extreme temperaturen, vocht en vet, maar gevoelig voor krassen. Inox kan ook moeilijk zijn glans behouden. Geschikt voor al wie houdt van een industriële look, strakke interieurs met een hightech tintje.

Kenmerken van een werkblad in inox

Inox kan geborsteld of gewolkt zijn. Bij de geborstelde inox zullen krassen vlugger zichtbaar zijn dan bij de gewolkte.

Onderhoud van werkblad in inox

Voor een dagelijkse reiniging van je keukenblad in inox volstaat een zachte spons in combinatie met een specifiek reinigingsmiddel. Vingerafdrukken krijg je ook weg met een vochtig microvezeldoekje. Wrijf zo mogelijk altijd in de borstelrichting, dus niet cirkelvormig en test het reinigingsmiddel eerst uit op een niet-zichtbare plaats. Gebruik geen sterk agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsen, staaldraadborstels of staalwol. Kalkvlekken verdwijnen met azijnwater (20% azijn, 80% water) ofwel met citroensap en keukenzout die in water zijn opgelost.

Voor hardnekkig vuil gebruik je een dik vloeibaar reinigingsmiddel en een zachte natte spons. Wrijf in de borstelrichting zonder te drukken. Spoel na met zuiver water en veeg het werkblad daarna goed droog met een microvezeldoek zodat waterafdrukken en kalk zich niet kunnen hechten.

Lees meer over het onderhoud van inox

Eigenschappen van inox

  • Roestvrij staal is goed bestand tegen vocht en vet
  • Hygiënisch en zuurbestendig
  • Maatwerk mogelijk
  • Keuze uit een heel dun of een heel dik werkblad