Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Werkblad in laminaat

Laminaten keukenwerkblad

Het meest gekende materiaal voor keukenbladen is wellicht laminaat. Laminaat is gemakkelijk schoon te houden, redelijk krasvast, maar wel gevoelig voor hete pannen en potten. Een werkblad in laminaat heeft een gesloten oppervlak waardoor er dus geen vuil kan intrekken.

Onderhoud van werkblad in laminaat

Vlekken afkomstig van een normaal huishoudelijk gebruik haal je weg met een gewoon huishouddoekje en een beetje afwasmiddel. Spoel nadien na met helder water en wrijf het keukenblad goed droog. Gebruik nooit een schuurspons.

Bij sterke vervuiling en verkleuring door lange inwerking, breng je Cif Cream of Chemico onverdund aan op een vochtige zachte spons en veeg schoon zonder drukken. Vervolgens naspoelen en droogwrijven met een schone doek.

Lees meer over het onderhoud van laminaat

Kostprijs werkblad in laminaat

Een werkblad in laminaat is naast een werkblad in volkern, inox, graniet, blauwe hardsteen, composiet en keramiek de goedkoopste optie, maar daarom niet de minste.

Eigenschappen van laminaat

  • Bestand tegen stoten, krassen en slijtage
  • Hoge vochtbestendigheid
  • Niet poreus
  • Hygiënisch
  • Eindeloos veel kleuren en motieven
  • Hittebestendig tot maximum 180°C

Antibacteriële eigenschap van laminaat

Bacteriën verspreiden zich op allerlei manieren, dwarrelen door de lucht of nestelen zich in jouw voedsel dat op het werkblad ligt. Je ziet, ruikt of proeft ze niet maar ze zijn overal aanwezig. En bovendien vermeerderen ze zich snel. In een tijdspanne van enkele uren leven er miljoenen bacteriën op het werkblad in je keuken. Ze leven van voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten die in de buurt zijn en gedijen goed in een vochtige omgeving. En jouw werkblad is daarvoor de ideale voedingsbodem.

Kies daarom voor een werkblad in laminaat. Wist je dat de werkbladen in laminaat bij Dovy over een antibacteriële eigenschap beschikken? Op de hygiënisch gesloten oppervlakken worden bacteriën en kiemen binnen 24 uur met 99,9% gereduceerd. Ook de vermenigvuldiging ervan wordt voorkomen. Daarom is laminaat met een antibacteriële eigenschap uitstekend geschikt voor toepassingen met bepaalde hygiënenormen. Zoals bijvoorbeeld het werkblad in jouw keuken.