Al eens gedacht aan een keuken met glas?
Geplaatst op 3 november 2015 10:10 in Dovy-nieuws

Glas is aan een sterke opmars bezig in de keukenwereld. Dit onderhoudsvriendelijke materiaal bewijst al geruime tijd zijn nut als spatplaat achter het fornuis. Tegenwoordig wordt glas steeds vaker toegepast voor deurfronten in moderne keukens. Glas aanwenden in de keuken geeft de ruimte een luxueus en strak aanzien.

Blikvanger

Een typische eigenschap van glas is dat dit materiaal het licht reflecteert. Daardoor vergroot het ruimtelijk gevoel en ziet je keuken er groter en veel lichter uit. Bovendien ogen keukens met glas strak, modern en het concept leent zich uitstekend voor de creatie van luxueuze designkeukens. In combinatie met aluminium zorgt een keuken met glas letterlijk en figuurlijk voor een schitterend effect en is hij een blikvanger in je huis.

Keukenmodel Sirius

Een mooi voorbeeld bij Dovy is het keukenmodel Sirius, niet zonder reden genoemd naar de helderste ster aan de hemel. Deze moderne keuken met gelakte glazen fronten en kaderprofiel in hoogwaardig aluminium heeft ook een spiegelende dampkap voor een oogverblindend mooi resultaat.

De aluminium kaderprofielen worden in eigen atelier op maat gemaakt, waarna het gelakte glas erin geplaatst wordt. De laklaag die op de achterzijde van het glas wordt aangebracht, zorgt voor een kleurlaag en beschermt tegelijkertijd. Het glas is sterk, vlek- en krasbestendig en de aluminium kaders zijn bijzonder stootvast. Een keuken met glas is ook erg onderhoudsvriendelijk. Om ze schoon te maken volstaat een vodje en gewone glasreiniger. Het onderhoudsgemak wordt nog verhoogd door de greeplijst achter de deur- en ladefronten te plaatsen. Zo hoef je het glas niet aan te raken om kasten en laden te openen. Dankzij de zelfremmende functie op de scharnieren worden kastdeuren en pottenladen zachtjes weer gesloten. Pottenladen krijgen bovendien extra bescherming in de deur omdat ze veelvuldig open- en dichtgaan en zwaardere lasten moeten dragen.

Het keukenmodel Sirius is verkrijgbaar bij Dovy in diverse uitvoeringen en 4 kleuren: zwart, wit, grijs en beige. 

Dovy levert maatwerk en alle kasten zijn aanpasbaar tot op de millimeter in de hoogte en in de diepte. Deze nieuwe keukenlijn combineert een lagere sokkel met hogere en diepere kasten. Dit zorgt ervoor dat je keukenruimte optimaal benut wordt en op die manier krijg je tot 20% meer opbergruimte! In de onderkasten passen nu twee legplanken in plaats van één, en een XL-vaatwasser kan probleemloos worden ingebouwd. Bijkomend voordeel is dat het werkblad groter wordt en er op die manier meer werkruimte beschikbaar is. Dit extra volume biedt Dovy aan zonder meerprijs. Je krijgt dus extra opbergruimte, een extra legplank en een dieper en ruimer werkblad tegen dezelfde prijs!

De binnenkant van de kasten is steeds afgewerkt met glanzend laminaat en dat is zeer makkelijk in onderhoud. 

Zoals steeds geeft Dovy er de voorkeur aan het productieproces volledig zelf in handen te houden, de beste garantie voor kwaliteit en maatwerk.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.