Blind Gekocht - De nieuwe keuken van Anton & Roxane
Geplaatst op 11 april 2019 12:00 in Dovy-nieuws

Ook Dovy kan je blind vertrouwen!

Heb je verleden week woensdag gekeken naar BLIND GEKOCHT om 20u35 op VIER? En wat vond je van de Dovy-keuken? Een hele verandering voor het eerste koppel in Ternat! Deze week is het de beurt aan het tweede koppel. De makelaar kocht voor hen een oudere woning in Stekene en interieurarchitect Bart knapte ze volledig op, met behoud van het rustieke karakter van de woning.

Modern met een landelijk karakter

Blind Gekocht - De nieuwe keuken van Anton & Roxane

In de woning in Stekene ging de volledige keuken eruit. Tijd voor een frisse keuken met de nieuwste apparaten die voldoen aan de behoeften van een gezin in 2019. Maar toch werd het landelijke karakter gerespecteerd. De keukendeuren zijn vervaardigd in mat lak. Ze hebben een ingewerkt profiel en kregen een kleine zwarte handgreep om het rustiek uitzicht te benadrukken.

De keuken werd opgedeeld in 2 delen: het kook- en werkgedeelte tegen de lange muur en aan de overzijde een volledige kastenwand met alle keukentoestellen. Alle kasten werden op maat gemaakt. Onder het kookgedeelte bevinden zich pottenladen en een volledig uittrekbare besteklade. Op die manier heb je een mooi overzicht van alle benodigdheden.

De dampkap is een blikvanger in deze keuken. De eiken balk benadrukt het rustieke karakter maar om er een moderne toets aan te geven, werden de balk en bovenbouw van de dampkap geschilderd in dezelfde witte kleur als de keuken.

In tegenstelling tot de oude keuken, loopt het werkblad in laminaat volledig door. Dit is makkelijker in onderhoud. De lichtbeige kleur met houtstructuur geeft toch dat extra accent aan de keuken.

Moderne keukentoestellen

Alle apparaten werden vervangen door nieuwe toestellen. Het oude kookfornuis heeft plaats geruimd voor een moderne inductiekookplaat, de vooruitstekende dampkap werd netjes ingebouwd en spoelbak en kraan passen bij de keuken. De andere apparaten, microgolfoven en frigo, bevinden zich aan de overzijde en zijn ingewerkt in de kastenwand.

Verborgen doorgang naar de kelder

Wist je dat er zich in deze keuken een verborgen doorgang naar de kelder bevindt? Zoek het luik! Moeilijk te vinden, niet? Een tip om het te ontdekken: in de rechterhoek is de kast met dubbele deur geen opbergkast. Om naar de kelder te gaan, til je eerst een deel van het werkblad omhoog, dan open je de kastdeuren en… de doorgang naar de kelder verschijnt!

blind-gekocht-stekene.JPG

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.