Dovy Keukens is 'Fabriek van de Toekomst'
Geplaatst op 25 november 2013 10:30 in Dovy-nieuws

Geïnformatiseerd productieproces

Doordat elke keuken volledig op maat van de klant wordt gemaakt, is het een hele uitdaging om elke dag 17 unieke keukens te produceren. Dit kan dankzij het eigen ontwikkeld softwarepakket, die het 3D-keukenontwerp van de klant omzet in een onderdelenlijst. De verregaande digitalisering en automatisatie zorgt dat alle onderdelen (zijpanelen, sokkels, werkbladen, elektrische toestellen, scharnieren, lades, deuren,...) in de gewenste materialen (hout, laminaat, mdf, aluminium, glas, natuursteen, inox) en de gevraagde kleur op hetzelfde moment bij mekaar komen, zodat deze gemonteerd kunnen worden.

Hoogtechnologisch machinepark

Handwerk blijft een belangrijke troef, maar voor wat machinaal kan gemaakt worden, beschikt Dovy over een geavanceerd machinepark. In de productie stuurt de Dovy-software een automatische rolbrug met grijpers aan, die een magazijn meubelpanelen van 3500 m² beheert, en die de aanvoer verzorgt van de platen op de automatische zaagmachines. De software stuurt ook de montagelijn aan die de panelen voor de binnenkasten freest, boort en automatisch van de nodige stukken voorziet. Dovy blijft verder investeren in innovatie, eigen ontworpen machines, zoals de recent ontworpen machine om keukens in hoogglans te lakken.

Respect voor het milieu

Ook het milieu draagt Dovy hoog in het vaandel. In de natuursteenafdeling gebeurt het koelen van de zaagmachines met hemelwater, dat opnieuw gebruikt wordt in de eigen zuiveringsinstallatie. Door de sterke automatisering in de productie wordt het afval van houtresten tot een minimum herleid en elk verzaagd stuk dat niet onmiddellijk gebruikt kan worden, gaat naar het reststukkenmagazijn.

Daarom nomineerde het Nieuw Industrieel Beleid Dovy als 'Fabriek van de Toekomst'.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.