Dovy Keukens promoot duaal leren
Geplaatst op 12 december 2018 11:00 in Dovy-nieuws

Volgens de officiële website van de Vlaamse overheid (duaalleren.vlaanderen) betekent duaal leren een vaardigheid ontwikkelen op school én op de werkvloer. En dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongeren vaardigheden op beide vlakken ontwikkelen, dan vinden ze na hun studies sneller een job én ze zijn helemaal voorbereid op het echte werk. Een bedrijf als Dovy staat volledig achter dit idee en helpt op die manier leerlingen om hun opleiding af te ronden en leidt ze op als werknemers van de toekomst.

Tot vorig jaar liepen bij Dovy een vijftal studenten een stage van twee weken. Tijdens deze stage werkten de studenten mee in de werkplaats en probeerde Dovy hen op verschillende werkposten te zetten, zodat ze zoveel mogelijk zouden bijleren.

Dit schooljaar krijgen opnieuw enkele studenten de kans om het werkveld bij Dovy te verkennen, maar dan onder de vorm van ‘duaal leren’ in plaats van een gewone stage. Opzet is dat er een aanvaardbare combinatie gezocht wordt tussen school en werkvloer én dit gedurende het volledige schooljaar. Op die manier krijgt de leerling een beter beeld van het dagelijks werk en kan hij/zij zich zo beter voorbereiden op de toekomst.

De studenten moeten gedurende het volledige schooljaar op terugkerende momenten telkens twee dagen komen werken. Zo zijn er in totaal een 20-tal leerlingen van het VTI Roeselare die afwisselend op maandag en dinsdag of op donderdag en vrijdag komen. Dit zijn allemaal leerlingen van het 6de beroepsonderwijs. Daarnaast hebben we ook nog een leerling van het 7de jaar technisch onderwijs (ook van het VTI Roeselare) die elke donderdag komt.

Hiermee is Dovy een mooi voorbeeld van een bedrijf dat duaal leren promoot bij studenten.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.