Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Thuis keuken Bob en Tamara
Geplaatst op 21 februari 2022 16:57 in Dovy-nieuws

Een keuken waarin alles binnen handbereik is. Dat is wat de makers van THUIS kozen voor de tv-personages Bob en Tamara. Alle toestellen en kasten bevinden zich netjes op één rij. Dat is heel makkelijk om dagelijks te kokkerellen want in zo’n enkelwandige keuken maak je korte en snelle verplaatsingen.

Een landelijke keukenstijl

Bob en Tamara houden van een landelijke keukenstijl met een warme ondertoon. Daarom kozen de makers van THUIS voor hen het keukenmodel Vetaro 15 maar in een strakke, rechte opstelling. Het model Vetaro 15 voorziet de kastdeuren van verticale groeven om de 15 cm. Dat zorgt voor de landelijke toets. En de matte lak in kleur ‘medium grijs’ maakt er een warm geheel van.

Thuis keuken Bob en Tamara - Vetaro 15
Thuis keuken Bob en Tamara - toestellen

Gemak troef door de enkelwandige opstelling

Dankzij de lijnrechte opstelling is het een puur gemak om in deze keuken te koken. Tamara kan een gerecht uit de koelkast halen en het direct in de microgolfoven erboven steken. Ze spoelt de groenten even af onder de kraan en doet ze direct in de kookpot op het vuur. Zonder over-en-weer lopen en zonder gedrup op de vloer want alle toestellen bevinden zich netjes binnen handbereik.

Ruime, praktische laden met binnenlade

Onder het kookvuur bevinden zich twee ruime pottenladen en de bovenste lade is voorzien van een geïntegreerde besteklade. Dat is heel makkelijk om tijdens het kookproces snel een vork of lepel uit te nemen. Eén duwtje ertegen en de laden sluiten zacht dankzij de scharnieren met het Blumotion systeem. ln de smalle kast links van de pottenladen bevindt zich een flessenrek. Snel even wat olie in de pot gieten? Tamara trekt het flessenrek open en neemt eruit wat ze nodig heeft terwijl ze aan het koken is. Ze hoeft zich zelfs niet te verplaatsen.

Thuis keuken Bob en Tamara - Blumotion
Thuis keuken Bob en Tamara - lepelrek

Handig hangrek en lepelrek

De borden, schotels, kopjes en potjes die Tamara dagelijks nodig heeft, plaatst ze op het stalen hangrek boven het kook- en spoelgedeelte. Even een kleine afwas en de potjes staan onmiddellijk terug op hun plaats. Een kom nodig tijdens het koken? Tamara hoeft er maar een te nemen die boven het kookvuur staat. Het hangrek is zó handig dat Tamara het niet meer kan missen.

Ook het lepelrek aan de muur boven het kook- en afwasgedeelte bewijst zijn nut want tijdens het koken heb je soms meer materiaal nodig dan je denkt. Boven het kookgedeelte hangen de pollepel, spatel, schuimspaan, spaghettitang, garde, pannenlikker en bakkwast overzichtelijk naast elkaar. Langs de kant van het afwasgedeelte voorziet Tamara aan het rek ook plaats voor de afwasborstel en een mand voor de sponsjes.

Werkblad in composiet

Dat Bob en Tamara vooral gemak in hun keuken willen, is wel duidelijk. En dat geldt ook voor het werkblad. Daarom viel hun keuze op composiet. Dat is een kunstmatig samengesteld materiaal dat bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. ‘Belgian Storm Velvet’ is een sterke composiet, vlek-, kras- en zuurbestendig en niet poreus. De afwerking ‘velvet’ zorgt voor een luxueuze matte uitstraling en doet zijn naam alle eer aan want het werkblad voelt zo zacht aan als fluweel.

Thuis keuken Bob en Tamara - composiet werkblad
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.