DOVY KORTRIJK-01.jpg
Geplaatst op 27 april 2020 11:11 in Dovy-nieuws

Geen verre vakantie dit jaar? In je nieuwe keuken is het elke dag vakantie

Breng jij deze zomer ook voornamelijk in je kot door? Dan kan je het geld dat je anders aan verre reizen besteedde, misschien uitgeven aan een grondige make-over van de belangrijkste plek van het huis.
Ja, we hebben het over jouw keuken.

Op vakantie of investeren in een nieuwe keuken?

Koken kost geld, zo luidt een bekende zegswijze. Maar op restaurant eten is nog wat duurder en op vakantie gaan kan makkelijk nog meer kosten. Heb je al eens het sommetje gemaakt hoeveel euro’s je hebt uitgespaard door drie maanden niet op restaurant of café te kunnen? Tel daar nog bij wat je uitspaart door deze zomer niet op vakantie naar het buitenland te trekken. Wat als je dat geld nu eens investeert in een nieuwe keuken? We vroegen een Dovy-keukenconsultant naar zijn tips voor een perfecte keuken.

DOVY KORTRIJK-01.jpg
DOVY KORTRIJK-42.jpg

Wat moet ik me voorstellen bij een keukenconsultant?

“Wij weten alles over keukens, luisteren naar je wensen en behoeften en geven advies op maat over de inrichting van je keuken. Niet alleen op het gebied van materialen en kleurcombinaties, maar ook wat betreft het lichtplan, de verschillende types werkbladen, de indeling van kasten en uiteraard alle mogelijke keukentoestellen. Je vindt ons in elk van de 30 Dovy-showrooms, maar we komen desgevraagd ook bij klanten thuis en geven advies via telefoon of videochat.”

Wat heeft een keukenconsultant nodig voor een eerste ontwerp?

“Voor een eerste ontwerp volstaat een schets van de ruimte of een plan van je architect. Op basis daarvan en voortbouwend op ons gesprek maken we een eerste ontwerp. Dat tekenen we op de computer uit en vervolgens krijg je een fotorealistisch beeld in 3D te zien. Zo kan je rondkijken in je keuken in virtuele realiteit – een Dovy-exclusiviteit. Eens het ontwerp op punt staat, komen we natuurlijk langs om de keukenruimte perfect op te meten.”

DOVY KORTRIJK-06.jpg
Blind Gekocht Kortrijk - D2

Wat is de belangrijkste trend in keukenland?

“De belangrijkste trend van de afgelopen jaren is de leefkeuken. Leefkamer en keuken vormen daarbij een geheel. Deze ruimte is het kloppend hart van het huis. Je kookt er, de kinderen maken er hun huiswerk, heel wat thuiswerkers gaan erin aan de slag en last but not least is dit ook de plek waar je vrienden en familie ontvangt. Dat vraagt om een open en lichte ruimte met veel werk- en zitplaats, ruime werkbladen en veel opbergruimte.”

Waarop moet ik letten als ik een nieuwe keuken kies?

“Een keuken moet om te beginnen passen bij je hoogstpersoonlijke smaak. In onze voorbeelden van moderne en meer landelijke keukens vindt ook de meest kieskeurige klant zijn gading – want eigenlijk streven we ernaar telkens opnieuw een unieke keuken te ontwerpen, helemaal aan jouw wensen en behoeften aangepast. Daarbij besteden we veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid en ergonomie. Denk aan een werkblad aangepast aan je lichaamslengte, een verhoogde afwasmachine om minder te moeten bukken en ovens op armhoogte. Niet alleen veel veiliger, het ziet er ook mooier uit.”

DOVY KORTRIJK-45.jpg
DOVY KORTRIJK-20.jpg

Wat zijn je tips voor kleine ruimtes?

“Bij een kleine ruimte wordt een slim ontwerp op maat en een maximaal efficiënt gebruik van de ruimte nog belangrijker. Door ons vakkundig maatwerk kunnen wij letterlijk elke centimeter in een keuken benutten en toch een gevoel van ruimte creëren. Dat doen we door waar mogelijk gebruik te maken van diepe en hoge kasten. Met slimme lades hou je alles veel overzichtelijker dan met rekken. En ook uitgekiende verlichting kan bijdragen tot een ruimtegevoel. In Blind gekocht ontdekte Davina dat je op een slimme manier en met het juiste kleurgebruik een kleine keuken heel ruim en gerieflijk kunt maken.”

Waarom zou ik voor Dovy kiezen?

“Onze troeven zijn maatwerk, het gebruik van stevig materiaal en onze scherpe prijzen. We geven je 10 jaar garantie. We werken alleen met keukentoestellen van topmerken. We hebben een enorme keuze in werkbladen: laminaat, volkern, inox, keramiek, composiet en natuursteen. Om je een idee te geven: in onze fabriek hebben we permanent meer dan 3.000 platen natuursteen op voorraad.”

DOVY KORTRIJK-39.jpg
DOVY KORTRIJK-31.jpg

Wanneer kan ik langskomen?

“Wanneer je maar wilt. Al onze toonzalen zijn weer gewoon open, met respect voor distancing en handgel à volonté. Ook op zondag zijn al onze vestigingen geopend. Als je dat liever wilt, kan je ook een afspraak maken voor een huisbezoek of een keuken op afstand laten ontwerpen.

Dit is hét moment om langs te lopen bij een Dovy-showroom in je buurt, want deze maand geniet je van een uitzonderlijke actie.

Ook toe aan een nieuwe keuken?

Vraag een gratis prijsofferte met fotorealistisch keukenontwerp in 3D!

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.