Keukens in hoogglanslak: een echte trend!
Geplaatst op 13 juni 2014 12:20 in Dovy-nieuws

Keukens in hoogglanslak zijn een echte trend aan het worden. Ze ogen niet alleen mooi, ze hebben eveneens een schitterend, glanzend effect. Hoogglans geeft een keuken extra luxe en een moderne uitstraling en benadrukt de strakheid van het ontwerp. Dat is zeker het geval voor een designkeuken. Dankzij de eigen lakafdeling bij Dovy kan er gelakt worden op het hoogste niveau!

Keukens in hoogglanslak zijn tegenwoordig bijzonder gewild. Dovy wou graag aan de vraag voldoen, maar enkel als de kwaliteit van dit type afwerking zeer hoog kon zijn. Bovendien moest een hoogglanskeuken, net zoals elke Dovy-keuken, betaalbaar blijven. Om aan beide voorwaarden te kunnen voldoen, heeft Dovy nieuwe, hoogtechnologische machines bedacht en die laten ontwikkelen. Na maandenlange voorbereidingen was het eindelijk zover en het resultaat is ronduit schitterend!

Voor een afwerking in hoogglans wordt eerst een grondlaag aangebracht, daarop komt de kleurlaag en vervolgens een zeer duurzame, krasbestendige hoogglansvernislaag. Niet alleen de laksoort is van belang. Ook - en zelfs vooral - het glad schuren en polieren bepaalt het resultaat. Hoe beter geschuurd en gepolierd, hoe mooier het uitzicht en de glans.

Momenteel heeft Dovy 3 machines om deuren in hoogglanslak te maken : een schuurmachine, een poliermachine en ook een heel speciale spuitlijn die samen met enkele leveranciers werd ontwikkeld. Deze spuitlijn omvat een automatische spuitrobot en specifieke ovens en is volledig op maat gemaakt van Dovy.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.