Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Horizon Plus deuren
Geplaatst op 2 december 2021 09:54 in Dovy-nieuws

Een nieuw jaar gaat gepaard met nieuwe trends. Hoog tijd dus om je te verdiepen in de nieuwste keukentrends van 2022. Wat mag je verwachten in de woonmagazines? Wat krijg je te zien in de woonwinkels? Welke kleuren nemen de overhand? En worden deze kleuren ook doorgetrokken in de keuken? Wij geven je een overzicht.

Less is more

In deze hectische tijden is het belangrijk om het overzicht te behouden in je interieur en ook in je keuken. Na een drukke werkdag thuiskomen en je hoofd even leegmaken. Onnodige elementen opbergen die voor afleiding zorgen. Dat is minder spullen in je interieur laten rondslingeren, ‘ontspullen’ zeg maar. In de keuken betekent dat meer greeploze keukens, kastdeuren met een ‘tip-on’ systeem waarbij de deur open door er lichtjes tegenaan te drukken, keukenapparaten die je dagelijks nodig hebt zoals een koffiezetapparaat, waterkoker of broodrooster opbergen in inbouwkasten. Een minimalistisch design weerspiegelt zich eveneens in de trend naar hogere kasten op een lage plint en een dun werkblad.

Horizon Plus deuren

Verder creëer je rust in de keuken met een slimme combinatie van doorlopende, symmetrische lijnen, zowel horizontaal als verticaal. Denk aan hoge kasten met doorlopende deuren of vloeren met een vast lijnenspel.

vaatwas AEG comfortlift

Comfort en duurzaamheid

Duurzaamheid blijft belangrijk. En hoogwaardige, kwalitatieve materialen gaan ook hand in hand met comfort, zeker bij de slimmere én energiezuinigere keukentoestellen van vandaag. Apparaten die je vanop afstand kan bedienen met een app worden stilaan de norm. Zo palmen nu ook onder meer slimme ovens, koelkasten en espressomachines je keuken in.

Natuurkleuren boven

De duurzaamheidstrend zet zich ook door in kleur: met een warme, zwartbruine kleur of bruine houtsoorten als donkere eik creëer je een knusse en gezellige sfeer. Witte accenten zorgen voor de finishing touch. Het kleurenpalet van 2022 kenmerkt zich dan weer door basiskleuren als wit, crème, zwart en grijs, aangevuld met koudere tinten als blauwgrijs of neutrale tinten zoals zijdegrijs. Ook aardse tinten en terracotta zijn terug van weggeweest. Ze worden vooral gebruikt in warmrode Marokkaanse tegeltjes. Door een combinatie met neutrale kleuren bewaar je de rust in je keuken. Maar overdaad schaadt. Hou het in de keuken dus beperkt tot drie verschillende tinten. Een opvallende kleur combineer je met een basiskleur en leg dan een contrasterend accent met een werkblad in marmerlook of betonkleur.

Blind Gekocht Zwevegem

Wist je dat marmerprints in opmars zijn? Echte marmer straalt authenticiteit uit maar is vlekgevoelig, zeker wat zuren betreft zoals azijn, citroen- en sinaasappelsap. Vind je onderhoudsgemak belangrijk? Kies dan voor een print in marmerstructuur op je kastdeuren. Zo geniet je van de look van marmer én de onderhoudsvriendelijkheid.

Jemappes box 17

Blinkende kastdeuren, matte toestellen

In 2022 gaan we massaal voor de combinatie van blinkend en mat. Denk maar aan blinkende kastdeuren in combinatie met matte toestellen, kranen en spoelbakken. Ook handgrepen in metallic, koper en messing doen het goed.

De keuken als leefwereld

In 2022 worden de keuken en leefruimtes één. Weg met gesloten deuren, want de keuken maakt meer dan ooit deel uit van je leefwereld. Ze versterken elkaar, tonen dezelfde opvallende details en verrassende kleur- en materiaalcombinaties, maar blijven altijd in balans. Praktisch én functioneel.

klantgetuigenis familie saelens vercruysse
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.